ÖZEL İNSANLAR

 

  Yüzlerce, binlerce, hatta milyonlarca kişi tarafından sevilebilmek bir kişi için ne güzel bir bahtiyarlık. Bu derece sevilen birisini ölüm öldüremez. Yunun Emre’den öğrendiğimiz gibi “Ölen hayvan imiş, aşıklar ölmez.” Böyle insanlar için ölen sadece bedendir, kendisi sevenlerin gönlünde dünya durdukça yaşar, her zaman hayırla yad edilir. Yürekler onu hep özler. Onu sürekli  hatırlamak için ismini hayır kurumlarına, parklara, bahçelere, sokaklara, caddelere verirler.

 

     Seveni çok olanların özel insanlar olduğunu düşünmüşümdür. Rabbimizin bu dünyada bizlere hediye ettiği özel insanlar…Peki nedir bu insanları özel kılan ? Aklımıza ilk gelen şey, kendilerini başkalarının mutluluğuna adamaları. Herkesin ağladığı bir durumda bu kişileri gülerken göremezsiniz, herkes sofrada lezzetli yemeklerin tadına bakarken bu kişilerin aklına bir lokma ekmeğe muhtaç yoksullar düşer. Memleketinde özgürce dolaşırken zulüm altında inleyen mazlumların feryatları beyninin bir köşesinde daima yankılanır durur.

 

   “Vakıf insanı” tabirini duydunuz mu bilmem. Ben ilk defa duyduğum zaman epey etkilenmiştim. “ Başta kendim olmak üzere çevremde kimler bu  sıfata layıktır.” diye çok düşünmüştüm. Özel insan dediğim kişiler de tam da bunu anlatıyor.Vakıf insanı… Yani kendini iyiliğe, başkalarının mutluluğuna vakfetmiş saygıdeğer kişi. Kendisi zor durumda bile olsa darda kalmış olanın yardımına koşan nadir kişi.

 

    Bahsettiğimiz özel insanlar sadece başkalarının yardımına koşmakla kalmazlar; çevresindekilere olabildiğince kibar ve nazik davranırlar, kalp kırmamaya özen gösterirler, yüzlerinden tebessüm eksik olmaz. Onlarla görüştüğünüz zaman dertlerinizi unutursunuz, onların yanlarından hafiflemiş olarak kalkarsınız, onlardan ayrılmayı hiç istemezsiniz. Yeni tanışmış bile olsanız sanki kırk yıllık dostunuzmuş gibi gelir size.

 

    Hayata gözlerini yummuş bir kişinin özel olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Onu son yolculuğuna uğurlayanlara dikkat ederseniz. O kişilerin kalitesi, samimiyeti ve sayısı mevtanın durumunu size haber verir. Onu uğurlamaya gelenlerin de seçkin insanlar olduğunu hemen fark edersiniz. Onlardan bahsedenler yüreklerinde doğan boşluğu hayıflanmayla dile getirirler. Bilirler ki o kaybettikleri insan Allah’ın da sevdiği bir insandır. Çünkü Peygamber efendimiz (sav) Allah’ın bir kişiyi sevdiği zaman onu göktekilere ve yerdekilere sevdireceğini söylüyor.

 

       Her insan, bir özel insan adayıdır aslında. Vakıf insanı olmak bizim elimizde. En yakınımızdan başlayarak başkalarının da huzur ve mutluluğu yakalaması için çaba gösterirseniz özel olmaya doğru adım atmış olursunuz. Bir defa kendinizi aşıp sıradanlıktan kurtulduğunuzda eminim ki tekrar sıradan bir hayat yaşamak istemeyeceksiniz. Öldükten kısa bir süre sonra unutulmayı kim ister ?

 

( Özel İnsanlar başlıklı yazı AbdullahGndm tarafından 21.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.