EN SON GÖREV YAPTIĞIM KAYSERİ MELİKGAZİ AYDINLIKEVLER BURHAN DİNÇBAL İLKÖĞRETİM OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERİMİN DEĞİŞİK ZAMANLARDA ŞAHSIMA YAZDIĞI MEKTUPLAR

ÖĞRENCİLERİN DİLİYLE ÖĞRETMENE YAZILAN YÜREK MEKTUPLARI…

Sevgili Öğretmenimiz!..
Bizlere bir bahçıvanın gülüne özen ve titizlikle, üzerine titreyerek baktığı gibi bakan, bizi hamur gibi yoğurup şekil veren, bir ustanın elindeki çırak gibi yetiştirmeye çalışan, üşüyenleri giydiren, açları doyuran, yetimlerin başını okşayıp gönüllerini hoş tutan, yalnız ve kimsesizlerin babası olan, parasızlara harçlık veren, bizlere şahsiyet kazandıran sevgili öğretmenimiz!

Sizi daima hatırlayıp hiç unutmayacağız. Sizi kendimize her zaman örnek alacağız. Siz büyüklerle büyük, küçüklerle küçük oldunuz. Gurur ve kibir nedir bilmediniz, mütevazı ve alçak gönüllü idiniz. Gecenizi gündüzünüze kattınız, kitabı olmayanlara kitap, kalemi, silgisi olmayanlara kalem, silgi aldınız. Yılmadınız, yorulmadınız, vücudunuz her ne kadar yorgun düşse de, hayalleriniz hep genç ve zinde kaldı.

Sen dünyanın en güzel öğretmenisin. Seni hiç unutmayacağız. Seni kendimize hep örnek alacağız. Bundan sonraki hayatınızın güzel, mutlu ve sağlıklı geçmesini diler, bizlere destek olmanızı bekler, Allah’a emanet olun deriz. Sizi çok seven çiçekleriniz…

07.06.2004 günü çiçeklerle vedalaşma gününde yazılan bu duygu yüklü satırlarla 25 yıllık meslek hayatımıza son noktayı da böylece koymuş oluyorduk. Bu mutlu, özel ve güzel günümde beni yalnız bırakmayan başta çok değerli Hocam Sayın Ahmet İKİNCİ olmak üzere; değerli meslektaşlarıma, saygıdeğer velilerime ve biricik çiçeklerime, kısaca tüm gönlü güzel insanlara, lâyık olmadığım halde şahsıma göstermiş oldukları incelik ve vefa duygularından dolayı teşekkür ediyor hürmetlerimi sunuyorum. Allah onlardan razı olsun.

Çiçekten Öğretmenine…
Öğretmenin aklı ve kalbi çiçeklerle doludur. Defteri ve kitabı çiçeklerle doludur. Bize her gün, her ders oradan derlediği çiçekleri dağıtır. Öğretmenimiz kara tahtaya renkli çiçekler çizer. Konuşur, konuştukça kelimeler ağzında çiçek olur. Gülümser, o an onun yüzünde ve bizim kalbimizde çiçekler açar. Öğretmenimiz bize: “Çiçeklerim” diyor. Anlıyorum; bizler birer çiçeğiz ve dünyamızın çiçeklere ihtiyacı var. Renk renk, misk gibi kokan çiçeklere… Öğretmenim bize: “Çiçeklerim” diyor. Anlıyorum; Öğretmenimiz bizi sulayacak, büyütecek… Ve biz, dünyamızın kirli havasını ve rengini değiştireceğiz. Dünyamız misk gibi olacak. Çiçek Z….

( Çiçeklerden Bahçıvana Sesleniş -1 başlıklı yazı Ali ÖZKANLI tarafından 7.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.