26 Mart 2011 Cumartesi günü saat 18.00 da değerli  gönül insanı Eğitimci Şair Yazar Sayın Burhanettin AKBAŞ Hocamın Erciyes Tv de sunduğu “Kitabistan” programına konuk oldum. Öz geçmişim, çalışmalarım, şiir, sanat ve sevgi eğitimi üzerine sohbet yaptık…

Ana başlıklarını aşağıya aldığım konular üzerinde keyifli bir program oldu. Değerli hocama çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı anlatmamızdan dolayı şiir okumaya fazla zaman kalmadı. Biz de bir hafta sonra Nisan ayı ile birlikte Peygamber Efendimizin (s.a.v) miladi doğum yılı vesilesiyle “Kutlu Doğum” etkinlikleri çerçevesinde Güllerin Efendisine yazılan şiir (naat) örneklerini seslendirmeye çalışaşacağız İnşaallah.

Sevgi–Saygı–Sorumluluk: Sevgi evin sağ direği, saygı sol direği güven ise evin çatısı gibidir. Sevgisiz ve amaçsız yaşam baharsız bir yıl gibidir.  (Eğer Sevgisi - Çünkü Sevgisi - Her şeye Rağmen Sevgisi) İki gönül arsındaki görünmez köprü. “Kalpten kalbe yollar vardır”

Sevgi; Her şeyi aydınlatan bir ışık, arındıran bir rahmet, birleştiren bir bağ, besleyip büyüten bir gıda, üretip çoğaltan bir tohum ve zengin eden bir sermayedir.

Mü’min olamazsınız iman etmedikçe, Cennete giremezsiniz birbirinizi sevmedikçe.

Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol… Aşk ateşi önce sevilene düşer, ondan da âşıka geçer. Muma bak da gör. Önce kendisi yandı, sonra pervaneyi yaktı. (Mevlâna)

 

Sevgiler kır çiçekleri gibi ellerde değil, kurşun yarası gibi kalplerde taşınmalıdır.

Ayrılıklar küçük sevgileri öldürür ama büyük sevgileri güçlendirir. Tıpkı rüzgârın mumu söndürüp de ateşi güçlendirdiği gibi. Sevgiye ulaşan yolun kapısının gerçek anahtarı, sevdiğini kulaklarından önce, kalbinle dinleyebilmektir.

Ümidin çiçek açması, sabrın meyve vermesi, sevgi tılsımının gönüllere değmesi gerekir. Yüreklere girilmeden beyinlere girilemiyor. 

Sevgi deryasına sandal aç * Sevgi fidanı dik *

Sevgi yağmurunda ıslan  * Sevgi yumağını ör.

Sevmek; seni seviyorum demek değil, seni seviyorum derken titremektir. Gerçek sevgi; kötülük gördüğünde azalmayıp iyilik gördüğünde artmayandır. Gülü öylesine sevmelisin ki soranlara dikeni yok diyebilmelisin. Sevgi ve şefkatin gücü annelerin o güzel, sıcacık yüreğindedir. İnsanoğlu yaratılışından sevgi hamuru ile yoğrulduğu için sevgisiz yaşamaz.

Sevgi, mutlu insanın sermayesidir. Sevgisiz mutluluk olmaz. Sevmeden sevilmeden mutluluk bulunmaz. Sevgi bir mutluluk dünyası, bir sevinç hazinesi ve insan da bir sevgi abidesidir. Sevgi bütün zaman ve mekânların ihtiyacıdır. Sevginin olmadığı yerde insanca yaşamak da olmaz.

H: (Öpücük Kutusu) (Bisikletteki Kız) ( 1 saat) (Yürek Kapısı) 

Ben gelmedim kavga için – Benim işim sevgi için

Dostun evi gönüllerdir – Gönüller yapmaya geldim

Gelin tanış olalım – İşi kolay kılalım

Sevelim sevilelim – Dünya kimseye kalmaz (Yunus Emre)

Hiç kimseye hor bakma – İncitme gönül yıkma – Sen nefsine yan çıkma - Mevla görelim neyler – Neylerse güzel eyler (İbrahim Hakkı)

Sevgiyle kaynayan öze - sevgiyle bakan göze

Sevgiyle söylenen söze her şey meyleder. (Halil Çibran)

Dikkat Edin… Sözleriniz düşünceleriniz, düşünceleriniz duygularınız, duygularınız  davranışlarınız, davranışlarınız alışkanlıklarınız, alışkanlıklarınız değerleriniz, değerlerleriniz karakteriniz, karakteriniz  de kaderiniz olur…

Sabır tükenmez hazinedir. Yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır. Edison 4000 deney – İmamı- ı Gazali her güne 17 sayfa. Balzac 90 roman – Mimar Sinan 477 eser.

M. Akif Ersoy: Başarının % 1’i ilham % 99 ‘u terdir. Alphonse Karr: Bazıları gülün dikeninden yakınırlar. Ben ise dikenlerin gülleri olduğuna şükrederim.

H: (Sağır Kurbağa) (Deniz Yıldızı - Fark Eder)

Sizleri 2 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 18.00 da Erciyes Tv de “Kitabistan” a bekliyorum. Gül kokusu almak isteyen dostlarımızı izlemeye davet ediyorum...  

                                                    ***

( Sevgide Güneş Gibi Ol başlıklı yazı Ali ÖZKANLI tarafından 27.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.