KAYSERİ’DE ŞİİRE SEVDALI YÜREKLER ŞİİRLERLE COŞTU...

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ünlü divan şairi Kadı Burhanettin adına düzenlemiş olduğu “Kayseri Şiir Akşamları” etkinliği 17 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 19.00 da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapıldı.

Sunuculuğunu Gökhan KAHRAMAN'ın yaptığı, Kayseri Vali Yardımcısı Sayın İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN’in başından sonuna kadar takip ettiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet TAYMUŞ yaptı. Daha sonra Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Atabey KILIÇ, ünlü divan şairi ve devlet adamı Kadı Burhanettin hakkında önemli bilgiler verdi.

Şiir dinletisine Azerbaycan’dan Doç. Dr. Mehmet İSMAİL, Doç. Dr. Tamilla Abbashanlı-Aliyeva, Kahramanmaraş’tan Bahaettin KARAKOÇ, Yasin MORTAŞ, Elazığ’dan Dr. Ahmet Tevfik OZAN, Ankara’dan Abdullah SATOĞLU, İsmet Bora BİNATLI, İlter YEŞİLAY, Mersin’den Mehmet HAMEŞ, Antalya’dan Cansın EROL, Kayseri'den Emel DEMİREZEN, Fazıl Ahmet BAHADIR, Muhsin İlyas SUBAŞI, Ali ÖZKANLI, İmdat AVŞAR, Bekir OĞUZBAŞARAN, Ahmet KARAASLAN, Bülent GÜNDOĞAN, Emin KUZUCULAR ve Sergül VURAL birer şiir okuyarak etkinliğe katıldılar.

Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Yıldırım BEKÇİ de programa ayrı bir renk kattı. Program sonunda etkinliğin sponsorlarına plaketleri takdim edilirken, programda şiir okuyan şairlere de katılım belgesi verildi. Toplu resim çekimi ile program sona erdi.
( Kayseri’de Şiire Sevdalı Yürekler Şiirlerle Coştu... başlıklı yazı Ali ÖZKANLI tarafından 20.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.