''Ya çaresizsiniz, Ya da çare sizsiniz.'' İşte böyle, siz iyiyseniz herkes iyi oluyor bu hayatta, siz ne kadar verirseniz, o kadar alıyorsunuz. Siz mutsuzsanız, emin olun kimse sizden daha mutlu olmayacak. Öyle ki, sizin ağladığınızı görenler sizden daha fazla ağlayacaktır. Ama sizin için değil, kendi dertleri olacak o zaman karşınızdaki insanların. Siz gülmek istediğinizde birde suçlu olacaksınız. Sanki nispeten gibi algılanacak, ama size gülecekler ve siz kimseye kızmayacaksınız. Siz acı çekeceksiniz, canınız acıyacak ve insanlar, neredeyse sizi yargılayacaklar. ''Neden canın acıyor? Benim daha çok acım var. Bana destek olmalısın!'' der gibi bakacaklar yüzünüze ve siz yine her zaman yaptığınızı yapacak, insanlara mutluluk oyunu oynayacaksınız.

Hayat böyle işte, ya kendi derdinizi kendiniz çözeceksiniz, ya da o derdin içinde boğulup gideceksiniz. Kimseyi yalnız bırakmayacak, herkesin yanında olacaksınız. Ama siz hep yalnız kalacaksınız. Evet, işte böyle olacak. Hayat herkese başka oyun oynayacak ve size kalan, hep son sahne ve son perde olacak, seçme şansınız olmayacak, ''oyna'' diyecekler ve sizde oynayacaksınız. Oynadığınız oyun, tek başına ve hiç seyircisiz bir dram olacak. Siz oynayacaksınız, siz izleyeceksiniz ve siz ağlayacaksınız. Yani ne olursa olsun, kendi içinizde yaşamak zorunda kalacaksınız. Bu yüzden, kendi dertlerinizle kendiniz savaşmayı öğreneceksiniz. Kendi acılarınızı kendiniz çekmeye mahkum olacaksınız. İyisi mi? Şu sözleri unutmayın; Ya Çaresizsiniz, Ya Da Çare Sizsiniz. Umarım içinizdeki yaşama sevgisi hiçbir zaman tükenmez.
( Ya Çaresizsiniz... Ya Da Çare Szisiniz... başlıklı yazı Gülden.O.Çvs tarafından 20.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.