Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum AtışmaYENİ Online Üyeler

Etkili Yorumlar

Hem etrafınızdaki güzellikleri sevgiyle hem de etrafınızda olup bitenlere duyarlılık gösteren bir gönle sahipsiniz , yani siz her şeyi gönül gözüyle görenlerdensiniz bundan daha güzel ne olabilir ki Mehmet hocam kaleminize sağlık can-ı gönülden tebrik ederim. Huzurla kalın, selam ve saygılarımla.
Allah, zalim değildir ki kuluna zulmetsin. Başımıza ne geliyorsa kendi ellerimizle işlediklerimizin yüzünden geliyor. Bunca musibeti görüyoruz yine de kendimize gelmiyorum. Ne diyeyim üstadım? Allah bizleri ıslah eylesin. Selamlarımla.
İnsan yaşamı içerisinde zaman zaman zorluklar, sıkıntılar, acı ve kederler görse de azim ve gayreti ile her zorluğun üstesinden gelir. Bu yolda en büyük desteği de kalbinde taşıdığı bitmez, tükenmez sevgidir değerli üstadem. Selam ve dualarımla.
Üstadım. Şiir çok çok güzel. Yalnız cefasına katlanılıp ses çıkarılmayacak insanlar olduğu gibi sefasına bile katlanamayacağımız insanlar da var bu dünyada. Hani Hallac-ı Mansur'un dediği gibi: '' Düşmanın attığı taş değil de dostun attığı gül incitir bizi...'' Selam ve sevgiler.
Hürriyet gibisi var mı kardeşim, Özgürlüğe adanmak kadar güzel şey var mı, Tebrikler selam ve sevgiler
Hasan'a bir mektup da sizden güzel olmuş. Büyük ustaların şiirlerinden esinlenerek yazılan şiirleri hep takdir etmişimdir. Bu he ustaya vefadır hem de o tarz şiirler yazmaya katkıdır. Candan tebrikler. Selam ve saygılar.
İnşallah ben de şiirde tarif edilen şair kapsamına giriyorumdur. Can-ı gönülden tebrikler değerli hemşerim. Selam ve sevgiler.
Şiir tadında güzel bir yazıydı, Tebrikler kardeşim Selam ve sevgilerimle
ŞAİR DEDİĞİN Öyle güzel sözler yazmalı şair, Bütün gönüllere dokunmalıdır, Ve her neler varsa hayata dair, Yüzlerce binlerce okunmalıdır. Naif cümleleri eğip bükmeden, İma ile sağa sola çekmeden, Kimseyi incitip kırıp dökmeden, Edepli tavrını takınmalıdır. Özden der ki namus bilip vatanı, Toprakta kefensiz şehit yatanı, Kalbi vatan aşkı için atanı, Gözetip gözünden sakınmalıdır. Murat ÖZDEN Bende böyle demiştim hocam gönülden tebrikler saygılar selamlar
Tebrikler şair, tebrikler komşu güzeldi her zaman olduğu gibi İshak hocam, selam ve sevgilerimle
Hayatın içinden oldukça güzel bir şiir okudum tebrikler selam ve sevgiler değerli hocam
Hasbihale katılsam, ayıp olmaz, değil mi? Hoş, tam bi katılma sayılmaz bu. Zira hece sayısını tutturamadım. 😊 Gün be gün gücümü tüketen neden, Böyle düzen kurmuş, yoktan var eden... Yıkılmaz sandığım bu koca beden!, Daha ilk hamlede, tuşa dönüyor!... Şiirim, hece sayısında olduğu gibi, anlam, mana, muhteva ve değer açısından da eserinizden geride kaldı. Olsun, böyle olması gerekiyor zaten... Şu aciz bedenim de bir gün turâb olacak.... Toprak yerine, turâb kelimesini kullanmanız çok yerinde olmuş bence. Sanırım hangisini kullanayım diye ikilemde kaldınız. Düşündüğüm gibiyse, tercihiniz isabetli olmuş. Bi de derin, safi, kuvvetli ilim ehli bir gönülün ürünü olarak karşıma çıkmıştır bu muhteşem şiiriniz. Allah tan, bu saydığım manevi gücünüzün daim olmasını dilerim. Çoook kıymetli, çok güzel bir esere imza atmışsınız. Tebrik, takdir ve saygılarımla Hatice Hoca m. Sağlıcakla kalınız, vesselam...
Zalimler ortada cirit atıyor Mazlum bir derdine bin dert katıyor Ne yazık insanlık bitti bitiyor Gönülden merhamet akmıyor Hasan!... .................. Hatice Olkuner Biz okurlara ne güzel ne manidar bir nazire şiir okuttunuz Şükrü hocam en güzel övgülere ve taktire şayan mahir kaleminizi can-ı gönülden tebrik ediyorum efendim. Naçizane bu güzel eserinize bende eşlik etmek istedim kabul buyurun lütfen. Huzurla kalın, selam ve saygılarımla.
Şairi en anlamlı bir şekilde ifade eden harika duygularla yazılmış şiiriniz için gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım. Sekiz dörtlüğün dördündeki ayaklar sanırım sehven "yazandır" yerine "yazdandır" olarak yazılmış, bilginiz olsun diye belirttim. Sonsuz selam ve saygılarımla. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Aslında gönülle değil ömürle hasbihal olmuş değerli şairem. Bir Arap edibi der ki, " Ah şu gençliğim,yaşlılığımda elime geçse de yaşlılıkdan neler çektiğimi ona bir bir anlatsam". İnsan ömrünün en güzel ve en verimli çağıdır gençlik. Onu hiç bitmeyecek zannederiz. Bir çoğumuz kıymetini bilmez har vurup harman savururuz. Ama bir de bakarız ki bu bitmeyecek zannettiğimiz yıllar gelip geçmiş, elimizi kolumuzu bağlayan ihtiyarlık kapımıza dikilmiştir. Ondan sonra başlar hayıflanmalar. "Ne zaman gelip geçti o koskocaman yıllar" diye. Güzel, manidar,düşündürücü aynı zamanda hüzün dolu bir şiirdi. Kendi gençliğimi hayal ettim mısralar içinde gezinirken. Kaleminiz daim olsun. Selamlarımla.
Tabi Fikret Hocamız tasavvufu bu kaleme bırakmamayı telkin etse de, siz ona aldırmayın dostlar. Zira; maksat aşkın sahicisini ve ilâhisini yazmaksa bu kalemin de diyecekleri var muhtemelen. 🤔 Dinleyelim isterseniz; AŞK... HİCRAN... VUSLAT! Aşk; engel tanımaz sel, korda yanmaya niyet Hicrân; kalbe yük bedel, ödenmesi zor diyet . Aşk; Eşref-i Mahlûk'a Rabbin katından ikrâm Hicrân; kalbe falaka ve ölmek gram gram . Aşk; mâşuğun gönlünde taht kurmaya bir ricâ Hicrân; zâlim elinde cehenneme ilticâ . Aşk; dilin avucunda en anlamli tek hece Hicrân; namlu ucunda can veren mehtap, gece . Aşk; tutulmayan "tövbe", tekrara gebe günah Hicrân; kadere "vay be! ", şakakta hazır silah. . Aşk; küle baş kaldıran, sönmeyen harlı alev Hicrân; kalbe saldıran yedi başlı koca dev . Aşk; benlikte kaybolup, yokta yine var olmak Hicrân; günbegün solup, sarp yokuşta yorulmak...
Üstadım harika bir tasarımla okuyucuya ip uçları vermişsiniz. Keşke 13 yaşımda ilk şiirimi yazarken böyle bir yönlendirici üstadım olsaydı. Şahsım bir çocuğun deneme yanılmalarla yazarak bugünlere gelmiş, lakin hep eksiğimi açığa çıkarıp düzenlemeler yapmaktayım. Sözün özü güzel çalışmanız, pardon güzel şiiriniz için tebrikler. Selam ve hürmetler.
Orucu uykuya tutturmak için az uzanayım demiştim; birden kulaklarım çınlamaya başladı. Abdala malum olur. Oldu netekim.😃 Olsa olsa bu bizim Fikret Hocamızdır dedim. Daldım siteye. Söz konusu şiirse; aşktan başlar, tarifini yapar, gerçek aşkın yönünü gösterir kalemimiz evelallah.😃 KAPIYI AÇAN HÛ'DUR!
İnan bana şiiri yazarken kendi kendime '' Mehmet buna kesin nazire yazar.'' Demiştim. Yanıltmadın beni. Evet... Kafiye düzenine ve ölçüye daha dikkat etseydin daha da harika bir nazire olurdu ama bu haliyle de kendisini okuttu. Candan tebrikler. Selam ve sevgiler.
Senin de Ramazanın kutlu olsun üstadım. Daha nice Ramazanlara ve Bayramlara inşallah. Oldukça güzel bir şiirdi. Candan tebrikler. Selam ve sevgiler.