Rüveyda tam annesinin arkasındaydı. Asansörden çıktığımı görür görmez öne fırladı, - bir kaç adım atmamı beklemedi bile-, adeta uçtu geldi, aşkım hoş geldin deyip, sarıldı. Sonra annesinden bir parça utanmış olacak ki, saran kolları çözüldü, utangaç bir bakış attı annesine. Annesi oralı değilmiş gibi davranıyordu. İçeri buyur ettiler. Dar bir koridordan geçip, gayet güzel döşenmiş bir misafir odasına geçtik.

Rüveyda annesiyle tanıştırdı hemen beni.
- Anneciğim Hakan Bey. Bana dönüp;
- Sevgili anneciğim Sedef...
Memnun oldum Sedef Hanım dedim ve nazikçe elini öptüm. O da memnun olduğunu belirtti, oturduk. Rüveyda yanıma sokulmuştu. Gözlerim Sedef Hanım’da, ellerim Rüveyda’nın avuçlarındaydı. Aradan geçen yıllar içerisinde her şey değişirdi, değişmeyen bir kaç şey haricinde.  Beni tanımış mıydı bilemiyordum. Ama aşina olduğum o bakışlar aynıydı sanki. Bir anlık sessizlikten sonra;
-Hakan Bey tekrar hoş geldiniz. Lafa direk giriyorum ama benim için dünya kadar kıymetlim olan sevgili kızımın benim yaşlarımda olan bir beye sevgisini duyunca doğrusu şaşırmıştım. Ama gördüm ki, söylediklerinde haklıymış. Az bile söylemiş.
- Teşekkür ederim Sedef Hanım. Sağ olun, teveccühünüz. Sizde çok şık ve kibarsınız.
- Teşekkür ederim Hakan Bey...

Karşılıklı hoş-beşten sonra, Rüveyda izin isteyerek mutfağa yöneldi. Gözlerim hayranlıkla bu narin ceylanı süzerken, düşüncelerim yıllar öncesinin imtihanıyla doluydu. Yirmi sene önce ebediyen kaybettiğimi düşündüğüm Sedef karşımdaki koltukta oturuyor, yılların geçmesiyle olgunlaşan benliğiyle duruyordu. Her şey bir rüya gibiydi. Varlığı önceleri bir rüyadan ibaret olan Sedef, şimdi de bir rüyada mı beni karşılıyordu bilemiyordum. Kendime gelmeliydim bir an önce. Başımı kaldırdım, koltuk boştu. Sedef karşı duvardaki vitrinin karşısında duruyordu. Elinde bir çerçeveyle birden döndü. Bir kaç adım atıp yanıma ulaştı. Gözlerini gözlerime dikip;
- O sensin dimi?
Anlamazlığa vurmuştum.
- Affedersiniz Sedef Hanım dedim.
- Davut Aydın. Çekingen bakışlarla varlığından haberdar eden çocuk. Bir kez olsun yanıma yaklaşamayan çocuk. Her şey değişir gözler ve bakışlar hariç Hakan Bey... Her şey...

Boş boş bakışlarla süzüyordum Sedef’i. Doğruydu her şey değişirdi hayatta. İsim değiştirmek zor bir şey değildi. Bir kimliği yenilemek, yeni bir adam çıkarmak bir kozadan. Zor olan gözleri kör etmek, bakışları susturmaktı.
- Sizi anlayamıyorum dedim.
- Tesadüflere inanmam Hakan Bey. Hayatta her şey kaderin ince bir çizgisi altında yaşanır ve bu çizgide ya hayat galip gelir, ya ölüm. Ya aşk galiptir, ya intikam. Ya imkansızlıklar hükmeder tercihine, ya da isteklerin cazibesi... Benim hayatımda bir dönem aşk, bir dönem imkansızlıklar hükmetti. İmkânsızlıkların zorbalığını Musa’nın sabrıyla yendim. Evlendiğimde bu adamla – elindeki çerçevede gülümseyen bir adamı gösteriyordu- çok zor durumdaydım. Kimsesizliğin girdabına düşmüştüm. Yok olan ailemden geriye kalan ben, fırtınalı bir denizde, sahipsiz bir gemi gibi savrulurken; beni bu fırtınadan kurtarmak görüntüsüyle sokulan bu adam mecbur etti beni. Mecbur edildim. Her acı gülüşün tadını hissettim mutluluklarda. Mutlu anlar bende bir zehir, zor anlar ise ölüm gibiydi ve ölüm bir zorluğun arkasında yakaladı onu. – O an içinde yüzü aydınlandı ve parmaklarıyla resmin üzerine bir kaç kez tıkladı.- Geberdi gitti. Peki, sen Davut Aydın, sen nerelerdeydin?

Duyduklarım bende bir şok etkisi yaratırken, aslında ne cevap vermem gerektiğini hem bilip, hem bilmezken, kurtarıcım gibi Rüveyda içeriye girdi. Her zaman ki gibi gülümseyen yüzüyle gelip yanımıza oturdu.  
- Eee anneciğim nelerden konuşuyordunuz bakalım ben yokken?
- Hakan Bey üniversiteden bahsediyordu ve elbette ki senden. Oldukça etkilemişsin onu.
- Öyle mi dedi. -Yanakları al al olmuş, hafiften utanmıştı.-
Başımı omzuma yaslamıştı yine. O sırada gözü annesinin yanında duran çerçeveye ilişti.
- Anneciğim aile fotoğrafına mı bakıyordunuz?
- Hakan Bey’in dikkatini çekmiş ve rahmetli babanı gösterdim ve mutlu olduğumuz o günleri.
- Peki, diyebildi. Gözlerinden bir kaç damla yaşın süzüldüğüne şahit oldum. Anlaşılan Rüveyda babası konusunda oldukça hassastı. Daha önce hiç bahsetmemişti. Bende sorma gereğini duymamıştım. Ailesi hakkında çok fazla da konuşmazdı. Sadece bir kaç kez küçük kardeşini anlatmış ve her defasında gözyaşlarına boğulmuştu. Parça parça olan o küçük bedene şahit olan o gözleri, o acıyı bir daha hiç unutmayacaktı.

Sedef Hanım biraz sonra masayı hazırlamış ve sofraya davet etmişti.  Annesine yardım eden Rüveyda demin ki hüzünlü halinden sıyrılmış, yeniden o şen şakrak tavrına dönmüştü.
- Yemekleri kendi ellerimle hazırladım aşkım. Dolmaları, börekleri a’dan z’ye her şeyi.
- Eline sağlık hayatım. Çok güzel olmuş.
- Afiyet olsun.

Yemekleri afiyetle yemiştik ve o gün bir kaç saat muhabbetten sonra, ayrılma saatim gelmişti. O konuşmadan sonra bir daha fırsat bulup, Sedef’le konuşamamıştık. Onun anlattıkları yarım, benim söyleyeceklerim gizli kalmıştı. O beni tanımış, ben ona kendimden bahsedememiştim. O kötü başlayıp biten evliliğinden bahsetmiş, benim bu zamanda nerde olduğumu sormuş, bir cevap alamamıştı. Her ikimizde bilinmezlikler içerisinde bir gün geçirmiştik. Rüveyda yanımızdayken çok iyi anlaşmış gibi gözüken bizler, içimizde aşkı mı, nefreti mi saklıyorduk bilemiyorduk.

Her ikisiyle de vedalaşıp ayrıldım. Sedef, Rüveyda’nın yanında gülümseyen yüzüyle dostca! uğurladı beni. Kendisini İstanbul’a davet ettim. Memnuniyetle geleceğini belirtti. Çünkü onun söyleyecekleri bitmemişti, benimse diyeceklerim. Bu davete Rüveyda da sevinmişti. Annesini İstanbul’da ağırlamak muhteşem olacaktı. Daha sonra Rüveyda’ya sıkıca sarıldım. Yanağına masum bir öpücük kondurup ayrıldım. Arabaya ilerlerken, arkamdan sallanan ellerin bana dair dileklerinden birini tahmin ediyor, diğerini ise bilmiyordum.

Yol boyunca geçmişe dair hislerimi sorguladım durdum. Beni bu noktaya getiren ve her defasında kendime itiraf etmekten korktuğum duygularımın farkındaydım. Yaptıklarımı ve şu an içinde olduğum anı anlamlandırabilmek kolay değildi. Beni bu noktaya getiren hissin ateşi yirmili yaşlarda içime düştüğünde kendimi buralarda bulabileceğimi tahmin ediyor muydum bilemiyordum. İstediğim tek bir şey vardı. Kâbus gibi acılarla uyandığım her sabahın intikamını almak ve yürek yangınıma kül olanı yakmak yakmak...

& & & & & & & & & & & & & &

İstanbul’a döndüğüm günün gecesi Rüveyda aradı. Konuştuk, annesiyle anlaştığıma çok sevindiğini söyledi. Sesi her zaman ki gibi neşeliydi. Mutluydu besbelli.  Ertesi gün annesiyle İstanbul’a geleceğini söyledi. Annesi hem İstanbul’u gezecek hem de Rüveyda’nın taşındığı yeni evi görecekti. Bir arada benimle de görüşmeye geleceğini söylemişti. Buyursun gelsin dedim, mutlu olurum. Biraz daha konuştuk, sonra telefonu kapattı.

Günün yorgunluğu üzerimdeydi. Başım çatlayacak gibi ağrıyordu. Sıcak bir duş hiçte fena olmazdı. Üzerimde biriken bu ağırlığı alır götürür diye umut ediyordum. Küveti sıcak suyla doldurup girdim. Dillendirmediğim duygularımı kendime açmanın vakti gelmişti. Artık hedefin ucu gözükmüştü. Dile kolay tam yirmi seneye yakın bir zaman geçmişti aradan. Yirmi senede geçirdiğim her anda, hastalıklı bir mikrop gibi tüm bünyemi saran bu duyguyu yoluna koymanın, bazen beni titreten, bazen bir çocuk gibi evin bir köşesinde ağlatan o gözleri kör edecek ateşi, bağrında yakmanın vakti gelmişti. Daha önce iki kez tutuşturduğum o yangını bu sefer hiç sönmeyecek bir hazda yakacak ve karşısında keyifle seyredecektim.

O ateşi ilk tutuşturduğumda yaşım yirmi sekizlerdeydi. Camları film şeridiyle kaplı siyah bir arabanın içinde bekliyordum. Her zaman buradan geçerdi. Çocuk parkta oynamak için yoldan karşıya geçer, o da bir kaç dakikalığına yol üzerindeki bir dükkâna uğrardı. Bugünde böyle olacaktı biliyordum. Aslında dikkatli bir anneydi. Çocuğunun üzerine titriyor görünüyordu. Ama parkta bulunan mahalleli kadınların varlığı onu bu noktada biraz daha rahat hissettiriyordu. Sokağın köşesinde görünmüşlerdi. Yavaştan marşa basıp, arabayı çalıştırdım. O dükkana yaklaşırken, oğlu her zaman ki izni kopartmak için annesine yalvarıyordu. Dükkandaki kadın kapıya çıkmış, onu içeriye davet ederken, ben bekliyordum. Nihayet o içeriye girdi ve çocuk küçük adımlarla yoldan karşıya geçmeye başladı.  Arabanın gazına son sürat basıp, yaklaştım ve o küçük çocuğu arabanın tekerlerinin altına aldım. O an için pişmanlık hissediyor muydum? Hayır... Gözlerim kan çanağı, dikiz aynasından Sedef’in yola koşusunu seyrediyordum. Haykırışlarla kendini yerden yere vuruyordu.
***
Vücudum sıcak suyun altında, oldukça rahatlamıştı. Yıllar boyunca içimde büyüttüğüm bu duyguyu kendime itiraf etmemde iyi gelmişti.  Ama aklıma takılan şeyler yok değildi. İntikamımın bir parçası olan ismimi değiştirmeme rağmen, Sedef beni tanımıştı. Gerçi bir şey dememiştim ama biliyordum ki İstanbul’a geldiğinde bu hususta üzerime gelecekti. Sonra anlattıkları, zorla evlendiğine dair olan söyledikleri. Aradan geçen bunca yıla rağmen, beni görür görmez gözlerini bana dikip bakması ve Rüveyda mutfağa gittiği ilk an bana asıl ismimi hatırlatması. Bütün bunlar ne demek oluyordu, çözemiyordum. Sedef yıllar içerisinde beni hiç aklına getirmiş olabilir miydi?

Banyodan çıktım. Sıcak bir kahve alıp odama geçtim. Yılların getirdiği yalnızlıkta, evde var olan düzen hiç değişmeden devam ediyordu. Kitaplıktan bir roman aldım. ‘’İntikam kıskacında aşk nakışları’’ adını taşıyan bu kitaba geçen gün gittiğim bir kitapçıda rastlamıştım. Kitap yayınlanalı bir kaç yıl olmuştu. Hissettiklerime dair var olan ismi belki de cezbetmişti beni. Koltuğa yerleştim. Kitabı okumaya başladım...

( Aşk Ağır İntihardır 2 başlıklı yazı Süvari İzci tarafından 13.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu