Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-5-

Börü dizisinde Kemal kimdir? Gerçek ismiyle Murat Arkın kimdir? | Gündem  Haberleri


4 Saat Öncesi

Murat

-Arkadaşlar kardeşim, bu işi sessizce kimseyi uyandırmadan yapmalıyız. Bizans Keferesine dersini vermeliyiz. İlk önce mahzende çıkan şarap fıçılarını bir arabaya yükleyerek, yolda gelen Bizans askerlerinin olduğu yere sürerek, onların bunu görerek arabadan birkaç fıçı almasını ve aldıktan sonra arabanın diğer yanında bulunan, barut fıçısındaki barutları onların bulunduğu alanın dört bir yanına sessizce döktükten sonra, ön, arka, üst ve altta bulunan en yaşlı ağaçların dibine en az beş dinamit gömerek fitilini ,barutların yanarken yakması için bağlantılı dökerek, diğer ağaçlara zarar vermeyecek şekilde yerleştirerek geliyorsunuz. Diğerlerimiz diğer köylere erzak yardımını yaparken, diğerlerimiz kalan askerlere saldırarak, onları yok ediyoruz, haydi Allah yardımcımız olsun.

 

İşte Nikola bunlardan habersiz gülümseyerek, kendisi için hazırlanacak olan ateş dolu köşeye doğru ilerlerken, birden dört yanlarındaki barutların ve dinamitlerin patlayarak, ağaçların üzerlerine devrilmesiyle, birçoğunun ölmesi sonucunda kendisi yaralanmıştı. Hücuma geçen Murat ve köylüler kadınlar ”Allah” ”Allah” sesleri etrafı kaplamış, Kılıçlar kınında insanlığın sonunu getirmek isteyen zalimlerin saltanatına son vermek için çıkmıştı. Şaşkınlık içinde kalan Tekfur ve askerler daha toplanamadan kendine gelemeden, hepsi yarım saat sürmeden bu âlemden, cehennem çukurlarındaki alevlerine kavuşmak için gebermişti... Esir düşen tekfurun başına gelen Aygül, Murat’a.

-Yiğidim izin verirsen ben kellesini almak istiyorum. Anne ve babamı ve komşularımızı kardeşlerimizi öldüren bu zalimin kellesini alarak, huzura ermek isterim, buna izin verimisin?

Murat köylülere baktı, onlarda evet deyince.

-Buyur Aygül senindir.

Aygül tüm öfkesiyle kılıcını kaldırarak, Tekfurun Boynu üzerinde gereksiz duran başını gövdesinden ayırarak, yolda bir ağacın dalına astı. Sağ kalan askeride olanları anlatması için kaleye gönderdi.

Mehmet Aluç

 

 


( Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-5- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 2/26/2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.