1 Beyin Fırtınası İçinde Yanan Beynimizle...


Beyin Fırtınası İçinde Yanan Beynimizle Fırtınaya Gerek Kalmadı!

 

Ramazan-ı Şerif Geldi Hoş Geldi.

 En Güzel 2020 Ramazan Ayı Başlangıç Mesajları , Resimleri, Sözleri Ayet ve  Hadisleri (SMS Gif)


  Mübarek on bir ayın Sultanı Ramazan-ı şerif, nuruyla geldi çok şükür. Geldi de kime geldi nasıl geldi nasıl karşılıyoruz?

A-Aylardan mübarek ay geldi, hoş geldi sefa geldi nuruyla sevinciyle geldi diyorduk biz ta eskilerden, ninelerimizden dedelerimizden duyardık bunu! Şimdi kime geldi? Müslümanlara? Ülkemizde halkın çoğunluğu Müslüman, geriye kalanlar gayrı Müslüm. Acaba neden bu gelen Ramazan biz Müslümanlara geliyor da, marketler üreticiler fabrika sahipleri bize bu kadar düşman ki Ramazandan öncede şimdi de fiyatları yükselterek bizden öç almanın kavgasına girdi! Bunu anlayanınız var mı acaba?

 

B-Ben, yukarıdaki şıktaki arkadaşın görüşüne katılıyorum, bizler sağılan bir inek miyiz ki her gelen bizi salak yerine koyarak şağmaya soymaya çalışıyor? Buna dur diyenlerimiz nerede ne yapıyor? Başkanımız Rusya Ukrayna savaşı için çaba sarf ederken, neden bizim üreticilerle marketlerle olan savaşımızı görmüyor da gereken cezayı vermiyor acaba?

 

C-Cumbada oturan Cavidan, marketlerdeki pahalılığa yetişememenin sancısını çekerken, akşam sahurluk bir şeyler alamamanın sancısını çeken eşi Cavit için, neler söyleyeceğini bilemez halde mutfakta derin düşünceler içinde eli kolu bağlanmış oturuyordu!  Oysa hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız ve Müslümanız, buna şimdi bu bakış açısıyla bakınca, Müslümanlıktan söz etmenin henüz vakti gelmedi diyerek sitem etmektedir!

 

D-Davul çalarak mahalledeki insanları kaldıracak olan Davut, bu yılda bahşiş alamadan evine birkaç lokma aş alamamaktan endişelenerek, insanların ıstırabını şimdiden duyumsayarak gözyaşı döküyordu.

 

E-Elindeki iki poşette ki ihtiyaçlara, üç yüz lira vererek evin yolunu tutan Engin, cebinde kalan iki yüz lira ile maaşa, yirmi gün varken nasıl baş edeceğini düşünürken tanıdığı arkadaşından borç almayı düşünürken, arkadaşlarının da kendisi gibi olduğunu anımsayınca, üzüntüsünden başını öne eğerek eve doğru adımlarını hızlandırdı.

 

F-Dün marketten her gün satılan Ramazan pidesini 2,75 kuruşa alan Fazıl Bey bugün 4 TL dan alacağını haberlerde okuyunca, içinden acaba dünle bugün ne değişti de bu kadar, dün aldığım pideye zam geldi acaba sorusuna cevaplar arıyordu şaşıp kalıyordu! Bu zammı yapanlar insan değil galiba! Böylesi insanları bu ülkeden def edecek, bir yetkili neden çıkmaz diyerek üzüntüler içinde elini cebine atarken boş cebinde parasının kalmadığını fark edince, içinden şöyle derin bir beddua ile küfrü sıraladı saydı!

 

G-Gelen Ramazan hoş geldi de bizler layık olmayınca üzgün dönecek, kırgın dönecek endişesi içinde olan Gülten, yarın akşam ilk iftarda bir şeyler almak için markete uğramanın cebindeki parayla mümkün olmayacağını anlayarak içten gözyaşlarını mutfak masasına damlatırken, elini Rabbine açarak, böylesi vicdansızları insanlık nedir bilmez açgözlüleri Rabbine havale ederek âmin diyerek duasını bitirerek, yarın akşam iftarı için neler yapacağını derin derin ah çekerek düşünmeye başladı. Düşünmek çare getirmiyordu ki böylesi vicdansızlara, bir yetkili çıkıp asmalıydı böylesine vicdansızları lakin bu mümkün değil di, mecburen çekmek katlanmak zorundaydı, katlanmaz masa etrafında oturarak ahkâm kesenlere rağmen, keşke katlanır masa etrafında toplansalardı bari masa onlara katlanırdı mı ki acaba?

 

Bugünlük bu kadar yeter diyelim, bir yeter diyenin çıkmasın bekleyelim. Ramazan ayımız mübarek olsun inşallah vesselam.

Mehmet Aluç


( Beyin Fırtınası İçinde Yanan Beynimizle... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 1.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.