Kolektif alan içinde kişi üzerinde bulunan beş baskı kolektif kuvvet tarafından ayrıştırılır. Ayrıştırma işi kişi ve kişiler üzerinde 4 tane oyuk gerilimi ortaya çıkarır. Ayrıştırma işini yapan bu kuvvet temel baskıları ayrıştırır. Parçaları gerer. Sündürür.

Gerilen sündüren etki hem kalan oyuk alanı üzerindeydi. Hem hareket edip giden yük hareketi dediğimiz yükümlülükle, sorumluluk taşıyan organisasyon içindeki kişiler üzerindeydi.

Eylemin yönü bir organisayondan diğer her bir organizasyona doğru, kolektif alan içindedir. Kişi üzerinde alınıp organizasyonlar üzerine bindirilen her bir parça, suya hasret hayat gibi geride kalan oyuk alana doğru uyarılmış; geri gönderili bir polar yük eylemidirler.

Yük eylemi geri dönenmeden önce üzerine yüklenen kolektif etkili kuvveti, karşı organizasyonun içinde bırakır. Organizasyon içinde bırakılan enerji o organizasyonda iş üreten enerjidir.  

Böylece kolektif alan içindeki beş parçanın her biriyle bir iş bölüşümü yaratıyordunuz. Bu ş bölümü sayesinde siz dinlenirken, siz eylenip, uykudayken; diğer organizasyonlar üretiyordu.

Onlar dinlenip uyurken de siz üretiyordunuz. Kolektif etki nedenle "üretim süreci" hem sizinle hem sizin dışınızdaki nedenlerle, düzenli bir çevrim içine sokuluyordu.

Parçalı durumlu iş paylaşan girişme kişiyi kolektif ortamın içine katıyordu. Kişi üzerinde oluşan boşluk alanlar kişinin eksiği olup tamamlanması gereken beliriş ve seyredişlerdi. Her bir iş organizasyonları bu boşluk alanların doldurulmasına uygun davranış ve üretim olayının içindeydi.

Kolektif ortam kişinin eksiğine göre kişinin eksiklerini tamamlayıcı bağıl organizasyonlardı. Böylece kişi yöneylemleri ortama katılıyordu. Ortam içindeki parçalı ve uyarılmış yöneylemler birbirini çeken bağ organizasyonu olmaları nedenle, iyon hareketi gibi davranıyordular.

Her şey karşıtıyla, eksiğiyle veya zıddıyla birbirini tamamlayan bir ikili görünümle davranır. Acıkma doymayla tamamlanır. Doyma acıkmayla yöneylem olur.

Doyma hali zamanla ve türlü enerji sarfları nedenle eksilir. Boşalır. Bileşenlerine ayrışır. yani eksilme; boşalma, acıkma olarak ayrışır. Her iki tür belirme uyarılmış iyon hareketidir. İyonize eylemler seçme ayıklama yapacak çekme-itme yapmanın iyon hareketine dönüşürler.

İyon hareketi yapacağı seleksiyonlarla eksiğini tamamlayıp nötr bileşim olacaktı. Nötürlüğün bozulmasıyla ayrışma ve tekrar nötr olmakla yapılacak yeni bileşim bir süreçti. Bir çevrimdi.  

Ayrışan süre durum sonrasında yerinde kalan uyarılmış oyuk hareketi sizin içinizde istek yapan duyguydu. Sizden ayrılıp giden ve kolektif kuvvet ile modüle edilmiş yük de "yöneyleminiz de" kolektif modülasyon nedenle eksiğini tamamlayacaak amaçtır. Hedeflidir. İçincedir.

Ayrışma sonrasında yerinde kalan oyuk alanlı acıkma belirten duygunuz, acıkma uyarmasıyla aktif olmuştur. Bu uyarılmayla oyuk hareketi eksiğini seçecek. Eksiğini kendisine çekecektir.

Dışa yönelen istek belirten uyarılmış amaç hareketli eyleminiz, dışta kolektif alan içinde hedefe doğeu modüle edilirler. Modüle edilen eylem hareketiniz karşı organizasyon içinde eksiği olan enerjiyi ve kendisini geri çağıran enerjiyi alır.

Enerji yüklenen amaç belirten iyon hareketli eylem, yerinde kalan oyuk hareketine tabi olarak; oyuk hareketine doğru, yani size doğru çekilir. Yüklü eylem dışta aldığı yükü oyuğun içine bırakır. Oyuk enerjiye doygun hale gelir. Eksiğini tamamlar. Tekrar ayrışıncaya kadar iyonik bileşimler (istekler) nötrleşir (söner-indirgenir).


( El Felsefesi Ve Tarihsel Yaratılış 6 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 31.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.