YUNANLI KOMŞUYA



Yeriniz yurdunuz dar mı geldi de Salyanızı döktünüz gene Ege’ye. Bitiniz kanlandı sizlerin yine Hangi ağanızdan emir aldınız?

Kaç tokat yediniz tarihte bizden Akıl olmadı mı tarihinizden Komşu olunmuyor bize hiç sizden Bakın düne neler neler oldunuz?

Sizlerle elli bir savaş yapmışız, Ellisinde hep dayaklar atmışız, Savaş değil asıl sulha sapmışız, Dostluktan çok hep düşmanlık saldınız. Valos’dan çıkıp da gelecekler miş… Türk’ün kafasını kesecekler miş… Türk yurdunu yunan edecekler miş… Bu kin ile nerede ne buldunuz? Anadolu bizim helâlimizdir, Tarihimiz gerçek cemalimizdir, Düşmana kahrımız celâlimizdir, Unutup da hayallere daldınız.

Size komşu demek bizlere ardır! Dostluk istememiz ise zarardır. Faydanız olmasın o bile kârdır. Düşmanlıktan neleri kazandınız?

Alem-î salibin şımarık cüz’ü, Boyuna bakmadan küçümser bizi, Ege besler mutlak bizi ve sizi, Neden hâlâ hayallere daldınız? Anadolu hayaliniz bitmeli! Düşmanlıklar aklınızdan gitmeli. Koca Ege size bize yetmeli. Yetmez diyen hele gelsin öğrensin. Biz her zaman dostlukları özledik. İnsanlığa hep sevgiler sözledik. Barış için fedakârlık gözledik. Sizse düşmanlıktan çıkar buldunuz. Yamandır milletim, namustur sözü Dünyada bilinir aslında özü Ağlatmayın sakın binlerce gözü Aklı başa alın kumda kaldınız! 

Not:    05.03.07 akşamı haberlerden öğrendiğimiz; Yunanistan’ın Valos şehrinde komando eğitimi yapan askerlerin marş söylerken ettikleri hakaretamiz sözlerine cevap olarak yazılmıştır. 06.03.2007 -12.04.2007 

           IRKÇILIK YAPTIĞIM DÜŞÜNÜLMESİN, BİZ YUNUS MEŞREBİZDİR; YARATANI  SEVDİYSEK YARATILANI DA SEVERİZ.






( Yunanlı Komşuya başlıklı yazı yamanhoca tarafından 18.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.