Sıradanlığın Ötesi

Sıradanlıktan da ötede, garip iniş ve çıkışları olan kendi halimde yaşıyorum.

Sıradanlık da aslında göreceli bir kavram. Onun içinde bile bir olağanüstülük yatabilir. Duygusallığımı her zaman yaşayamıyorum. Melankolik ruh halim ise ergenliğimin bir armağanı. Ama yeryüzünün her bir parçasında da duygusal olunmuyor. Bunun için doğa şartları, çevresel etkenler birleştiği zaman oluyor.

Alışkanlık hissi de bence sıradanlıkla aynı. Hatta kardeşten de öteler. Herhangi bir şeye alışman arkasından hızlıca sıradanlığı getiriyor. Önceden yalnızlıktan korkardım, şimdi ise yalnız kalmaktan korkuyorum. Bir şeylere alışmak aslında  başlarda insanı rahatlatan ama sonraları çok tehlikeli olan bir durum.  Bunu sadece içten içe duygusal olan insanlar bilir. Dünyaya sadece bir şeyler kazanıp diğer insanlara üstünlük sağlama amacı taşımayan insanlar… Paylaşmayı seven, güzel gönüller. Konuyu dağıtmak istemiyorum. Alışmak arkasından acı getiriyorsa, yanlış olan bir şeye alışmışız demektir. Ama dediğim gibi yaşadığım yere sıradanlıktan da öte alıştım. Ailem, işim, uyumam, uyanmam, sabahları hiçbirşey hatırlamadan kalkmam, hatta kahvaltım bile aynı desem yeridir.

Sıradanlığı aşmak için öncelikle kafamda bir düşünce devrimi yapmam gerekiyor. Düşüncelerim değişmedikçe eyleme geçip sıradanlığımı aşamıyorum. Tabi başta da belirttiğim gibi çevresel etkenlerin de uygun parçalarını birleştirmem gerekiyor. Ne istediğini bilmek de önemli aslında. Bir sipariş verirken dur biraz düşüneyim demezsin değil mi? Çay ise çay, kahve ise kahve…

Alışmak acılarımızı bastırmanın ilacı belki de… Belki bize verilmiş bir armağan. Benim sıradışılığım ise otuz sekiz yıl boyunca sıradan olmak.

( Sıradanlığın Ötesi başlıklı yazı MehmetÇİFTCİ tarafından 13.03.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.