1 Kolektif Alan 38

Kolektif özne kolektif bir ortamda girişen transferci enerji formları içinde kolektif bir ağırlıkla pay kazanıp nötrleşiyordu. Kolektif alanda nötrleşiş sürecinin günümüz köleci sistemi içindeki karşılığı, "demokrasidir!"

 

Köleci sistem kolektif alanı bilmezden görmezden gelir. Kolektif olguları mülk sahipliği, lütuf, ihsan, rızk, rızkını arama gibi söylemleriyle; kolektif özneyi kendisine ve toplumuna yabancı kılar. Demokrasi bilinçli veya bilinçsiz edimlerle bozulan kolektif dengelere ve başlangıç koşullarına gitme arayışıdır.

 

Demokrasi köleci sistem içinde, gelişen şartlarda geri beslenim olguları olarak ortaya çıkar ve geriyle etkileşim yapıcıdır. Sınıfsal karakterlidir. Kamusal ve özelleştirmeci hakları gözetir. Sistemin kolektifliği hep gözetilir.

 

Genel olan çok az da olsa mutlaka ters ve zıt alan durumun özel durumuyla vardır. Bir işleyişin tersi ve zıttı olan durum özel durumdur. Kolektif polarma /kutup-gerilim) en az durumla özel durumlardır. Örneğin, yaşlıların, sakat, hasta, çocuk, eğitim alanların sağlasan ve üreten sisteme katılmadan pay alması özel durumlardandır.

 

Günümüz olguları içinde kolektif polarma veya kolektif seçicilik en az durumla özel ve özelleştirmeci yapılabilir. Sistemin kolektifliği ne kadar fazlaysa sistem pozitif geri beslenmelidir. O kadar iyidir. Sistemin “ara sıra negatifliği ve negatif geri beslenmesi %50,01 gibi değeri aşmamalıdır.

 

Kolektif sisteminin nesnel pozitif geri beslenmesi ile öznel ve kolektif bilişseli negatif geri alan kontrolü kolektif dengelere gidici mücadeleler içinde bozulan dengelerin tekrar kolektif liginin kazanılması, olmakla vardır.

 

Kolektif alan içindeki demokrasinin bir yansıma şekli de kişinin stres ve stres kaynağından kurtulmasını sağlayacak olan “kolektif etkili özgecil ve sonra benci bir hafızanın” oluşmasıyla vardır.

 

Demokrasi köleci sistem içindeki mücadeleler tarihi sonunda ortaya çıkar. Kolektif alanın mesela %80 oranında özelleştirilmesiyle yönetim ve yönetim gücü irade mülk sahiplerinden oluşacaktı. İzahı da İbrahim’e, Nemruda lütfeden kayracılık başlayacaktı.

 

Mutlak otoriteden oligarşiye doğru genişleyen mülk sahipliği iradesi, ezilen sınıf bilinci olan demokrasi nedenle bir nebze engellenecekti. Bu bir nebze oluşumun açılımı “halk meclisi denen kurul oluşumlarla parlamenter sistemlere doğru giden demokratik mücadele yeni bir bilinç çağının kapılarını aralayacaktı.

 

Geniş kitleler yitirilen kolektif sağlasan ağırlığın hissedilen boşluğuna doğru eğim ederler. Nasıl ki GENEL eğilimle ve sistemin negatifliği nedenle yönetim mülk sahipliğinden veya mülk sahipliği temsilciliğinden ötürü ezilenlerin, sömürülenlerin yönetilme kontrolü biçiminde doğarsa; demokrasi de mülk sahipliğine ve mülk sahipliği temsilciliğine karşı “ücret!”, yaşam koşulu, yönetime katılma gibi mücadelelerden doğar.

( Kolektif Alan 38 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 4.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.