Ben Beni Anlamaz İsem İnsanı Nasıl Anlayabilirim Ki?

 

Zıvanadan çıkmış duygular değil ki yüreğimizde taşıdığımız ki “sersefil etsin diye hayatımızı taşıyoruz”? Devasa bir umman iken bu yürek denilen derya, Rabbim mekânı iken nasıl içini çerçöp ile doldurabiliriz ki? Hele ki karanlığa nasıl hapis ederek, fikirsiz fikirlerin peşinde koşmasına izin vererek, cehennemin kapısından içeriye girmemiz için izin verebiliriz ki? Oysa renk, tek bir siyahtan ibaret değil ki, onlarca renk ve renklerin arasında onlarca renk varken, nasıl renk sadece siyah diyebiliriz ki? Anlamak gerçekten çok zor ve zor ötesi!


Bir günün anlattığı sadece hüzün, zulüm, kan ve gözyaşı değil ki!


Güya güç bende diyen sersefil olmuşlar için, sabır etmek, yürümek varken üstüne tahammül etmekte ne demek?


Onca feryat kan ve gözyaşına rağmen, protesto etmek nedir yürüyerek dünyasını darmadağınık etmek varken? Rabbim imanla güç vermiş, bir ömür vermiş bu ömür o yolda bitecekse kim engel olabilir ki? Kim tüm duygu ve hislerimize çamaşır suyu dökerek yaktı ki? Neyi neden ne için bekleriz ki? Dün Yunanistan yüzlerce sığınmacıyı denizde bırakarak terk ederek yüzlerce çocuğun ölmesine izin vermişken, nasıl sessiz kalına bilinir ki? Sessiz kalmak ne demek? Yürümek varken dünyasını başına yıkmak varken protesto çekmek, nota vermek nedir ki? Sanatçı mı ki eseri için nota veriyoruz?

 

Hırçın rüzgâr, hep masumdan yöne esmez ki, her yöne rüzgâr eser, onlar Kalelere saklanırken masumlar hep açıkta mı kalacak? Bunun hesabını, Rabbimize nasıl verebiliriz ki? Hani kalpteki duygu ve hisler? Hani insan denilen merhameti yüreğinde taşıyanların seli? Nerede nereye akmaktadır ki? Hepimiz dokunulmaz bir bey miyiz? Yüreğimizi, doğarken kim eliyle sökerek KİM aldı ve yerine nefretin dikenlerini ekti ki, hep diken yetişerek önüne geleni ve kendimizi parçalamasına izin veriyoruz? Ya Rabbim şimdi okunan ikindi vakti ezanı hürmetine, bu acılara sancılara, yıkan pahalılığa aşırı yüksek öldüren ev daire kiralarına, sen son verebilirsin, çünkü mutlak güç kudret sahibi sensin koruyan ve gözeten sensin Rabbim.

 

Bir şeylerse olan, ters giden, yönünü doğru yöne yöneltecek Rabbim sen varsın, sen Nusret’inle bize yardım et… Sonlandırılmaya çalışılan nefessiz bırakılan hayatımızı, ancak sen sonlandırırsın oyun kuranların oyunlarını bozan sensin Rabbim.


Acaba neye denk düştük ve neye buna izin verdik, onca gözyaşı döken varken neden koşarak gözyaşını silmeden, ona “sen az daha ağla biz yola çıkacağız lakin zamanı değil” diyebilirken, ne zaman nasıl yola çıkacağız iman yıkılmaz kale iken yüreğimizde?


Bakıyorum ben neredeyim

Bilmediğim bir yerde kiminleyim

Burada olmamam gerekirken

Neden terk etmemekteyim beklemekteyim?


Uzun yolu yürüyoruz bir gönlü okşayacak bir “hoşgörü “ sözünü duymak hissetmek istiyoruz, lakin duymak nedense pek mümkün olmuyor.


Cevabını arayarak bulamadığım, bulduğumda neden cevabını verirken, kifayetsiz kaldığımı da anlamıyorum. Ben beni anlamaz isem, insanı nasıl anlayabilirim ki? Vesselam.

Mehmet Aluç


( Ben Beni Anlamaz İsem İnsanı Nasıl Anlayabilirim Ki? başlıklı yazı kul mehmet tarafından 19.06.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.