Groteskti ve kişisi iç alan, kişiden dışa doğrudur. Özne kişiden başlar. Korunan bencil oluşla kişiden dış çevreye doğrudur. Dışta doğal bir çevre alanıyla, doğal çevrenin farklı yoğunluklu alan öbekleri vardır.

 

Üçüncü olarak dışta sosyolojik ve kolektif bir güç birliğinin, yüzeysel ve hacimli alan öbekleri vardır. Dıştaki alan kuvvet çizgileri de sosyolojik bir “totem noktada” birleşen ve sosyolojik bir noktada dışa doğru ve tekrar kişiye doğrudur.

 

Açlık gibi temel eğilimlerimiz içten dışa doğru yönelimle bir alan etkisiydi. Dıştaki elma ağacı, dışta kişi içseline doğru ve doğrudan tam da kişinin isteğine göre bir doğal alan etkisi öbeğiydi!

 

Unutmayın ki hayat en az dış dünya ilişkilerinden yalıtılmış enerji akışlı ve en az durumla eksik öznenin ben bilinciydi. Dış dünyanın yani elmanın tam da size göre olması bundandı. Özne ile elma gibi iki alan karşılaşması doğrudan bir girişimdi.

 

Tekil bir özne ile elma gibi bir dış etki alanı arasında doğrudan ve kişinin groteskti anlamalarından oluşan girişme arasına, kişi-kişi etkili kolektif bir bağ ilişkisi girmekle; üçüncü bir alan etkisinin girişen bir kuvvet bağlanımı ortaya konur. Üçüncü kuvvet bağlanımı sosyolojik ve kolektif bir alan kuvvetidir.

 

Özne, kendi üzerindeki üçüncü bir kuvvet bağlanımının alan etkisiyle elmayı doğrudan yemez. Özne elmayı sosyolojik ve kolektif bileşimin yüzey alan merkezine yani totemi noktaya getirir. Totemi nokta neydi? Herkesle ortakla sılan groteskti duygulu alandı.

 

Totemi nokta (totemi alan) öznenin, yani eylemli ben bilinci olan kişinin; elmayla, elmayı doğrudan yeme girişmesi arasına girip yemeyi engelliyordu. Kişi yeme işini, elmayı totem merkezine getirip de paylaşana kadar kişinin yemesini biraz geciktiriyordu. Sosyal etki sosyal öğrenmeydi.

 

Totemi alan, iki boyutlu yüzeysel alan girişmelerinin düğüm merkeziydi. Zamanla totem merkezinin yüzey alanı yanına, dördüncü bir alan etkisi ve dördüncü bir girişim eklendi. Dördüncü etki “üç boyut ile hacimli bir üretim alanı etkisiydi”.

 

“Üçüncü boyut ile hacimli bir üretim alanı merkezi de ilahi alanlı düğüm merkeziydi”. Dördüncü boyutlu ve hacimli ilahi alanın etkisi çok birikimli kolektif bir zenginlik kaynağıydı.

 

Birikimli ve tüketilenden çok fazlasını üretme işinin kolektif zenginlik kaynağı olması, beşinci bir etki alanıydı. Beşinci alan kuvveti, mülk sahipliğini doğurmuştu.

( Totemi Dil 24-e başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 3.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.