Aşkta Unutmak Asla Yan Yana Gelemez…

 

 Gülüş Sözleri, Gülüşle İlgili Sözler - Pek Güzel Sözler


Aşkta unutmak asla yan yana gelemez hele bu sevdaya aşk diyorsak. Aşkla sevmelerin tadına doyum olunmaz. Güneşin ayrı doğar, ay yıldız daha bir başkadır, gönlünde kelebekler gönül kuşların uçar seni uçurur o yârin gönül diyarına. Gönülde aşklar varsa ortada olan bir kusur yoktur, hasret özlem vardır gönlü canlı tutan gerisi hikâye bir varmış bir yokmuş diye bilinen insan varmış…

 

Mekân değişir, ıssız sokaklar değişir kurumuş gönül bahçesinde güller açar o yâri gibi kokarda kokar, aşk böyledir değiştirir sen istemesen de haberin dahi olmaz bir anda olur buna da aşk denilir.

 

Leylak rengi gökyüzünün altında o yâr ile uyuyorum, tarlada menekşelerim rengi daha güzel parıl parıl, göğsümün üstüne o yârin başı, bana bakıyor aşk dolu gözlerle, nasıl hayran kalmam ki? Nasıl hayran hayran bakılmaz ki? Onu seven gönlüm bir kuş gibi bizi uçuruyor gökyüzüne doğru, yeniden yenilenme tazelikle tazeleniyoruz gökyüzünde uçarken. İşte içsel yolculuğumuz içimizde başlar ve devam eder. Aklın elektrik devreleri çoktan yanmış, gönül gözüyle bakılıyor artık. Sözcük ve bakışmaların diriltici sözleri şu anda bakışmaya dönüşmüş destan yazıyor gözlerle gönüllerle… Cennet bağında gezinmek bu olsa gerek diye düşünüyorum, anlamış gibi düşüncelerimi okumuş gibi bana gülümsüyor. Soluk kesici anların içinde soluk almak için aşkın pınarında yudum yudum suyu içerek az nefes alıyoruz diyebilirim. Uzunca bir süre akan pınarda birbirimize sular serperek serinlendik, gülümsedik birbirimize. Orman ve şehirler büyüdü gökyüzünde güller serpiliyordu yeryüzüne sanki! Genişleyen orman, şehir sokaklar evler daha şendi kahkahalar atılıyordu evlerde. Her gün aynı gelgitlerle mutsuz suratlar gönüller hanelerde, umursamazlık kokan bu gelgitler yok olmuştu.

 

Yapayalnız yârden ayrı kalmak cehennemde yanmış yok olmuştu, yanan kokusu feryadı kulaklarımızı sanki sağır ediyordu. Konuşmak muhabbet etmek hatır sormak eksikliği eksikliği ile yok olmuş savrulmuştu zamansızlığın hapis hanesinde, bu an bu âlem dünya olamazdı, şaşırdık baktık önce kendimize sonra etrafımıza! Tüm dünyanın sahillerinde ayaklarımız çıplak o denizin mavi suları içinde yürüyerek varıyoruz her bir sahile, yazarken bile yüreğim uçuyor gidiyor yârin o gönül diyarına işte karşımda ben karşısındayım… Birbirimizin gönlüne aşkla dokunurken aşkın açtırdığı taze çiçeklerin kokusu etrafımızı sarıyor. Gülmeye hasret kalanlar bu aşkın çiçeklerinin açan kokusuyla mest oluyorlar, bu koku nasıl odluda bir anda etrafımızı sardı. Buna sebep olan aşkla yaşayanlar kimlerdi diye etrafına bakarken, biz el ele aşkın sahilinde gülümsemelerin eşliğinde yürüyoruz. Ağaçların kalın dallarına asılarak ağaçlara çıkarak ufka bakıyoruz yağımızın altında küçülüyordu!

 

Mehmet Aluç

Görsel Alıntıdır.
( Aşkta Unutmak Asla Yan Yana Gelemez… başlıklı yazı kul mehmet tarafından 11.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.