Hani bazı hayaller vardır ya,
Sadece bir dakikalık..
Bu, kimisi için paradır,kimisi çin aşk,kimisi için ahiret,kimisi için evlat..
Parayı arzulayan,bankadan o hayal ettiği parayı alıp çıkarken hayal eder kendini.
Aşkı arzulayan,sevdiceğinin helali olduğu ânı..
Ahireti arzulayan, cennetin kapılarının kendisine açıldığını..
Evladının istikbalini arzulayan,kep törenini..vs.
Ama o kadarcıktır o hâyâl,o kadarcıktan öteye geçemez bir türlü ve o bir dakikalık hâyâl,bir ömür sürer bazen..
Dönüp dönüp,aynı yere takılır kalırsın..
Dönüp dönüp,aynı yere çakılır kalırsın..
Dönüp dönüp,aynı yerde ezilir kalırsın.
Mutluluğu uykuda yakaladığın bir rüya misalidir çünkü;uyandığında hiç birisi yoktur yanında..
Acı verir; buzdolabında pişirecek bir sebzenin olmayışına uyanmak,masanın üstünde beni öde artık diyerek sana boynu bükük bakan faturaya umutsuzca bakarken,yetimhaneye göndermek zorunda kaldığın evlat muamelesi yapmak..
Acı verir; o an çalan telefonun ev sahibinden geldiğini düşünerek,kalbinin en sevdiklerini taşıdığın yerine bir sızının saplanması.
Acı verir; sevdiceğinle aynı bedende bir ruh gibi olup,aynı şeyleri düşünüp,aynı duyguları yaşayıp,aynı acı için gözyaşı döküp,ayrı ayrı yerlerde, onunla hâlâ bir yabancı olduğun için gözlerine doya doya bakamıyor,saçlarına koklaya koklaya dokunamıyor,göğsünde bir kerecik derin  uykulara dalamıyor olmak.
Acı verir; bunca acının ortasında arzuladığın ölümü dileyerek uyuduğun yataktan, cennete kavuşamamış olarak uyanıp,cehennemin ortasında güne başlamak..
Rabbin merhametine güvenip,el açtığın güzelliklerin mahrumiyetiyle,en merhametsizlerin elinde,alabildiğince yaşatılacak olan çirkinliklere uyanmak.
Acı verir; saçını süpürge edip, bir ömrü onun istikbali,okul hayatı için harcadığın evladının kep törenini hâyâl ederken,üç beş kıytırık haramzede yüzünden,üç beş kuruşu bir araya getirip denkleştiremediğin para sebebiyle,hâlâ yaptıramamış olduğun okul kaydını hatırlayıp,o yavruna karşı kendini yetersiz,kendini yeteneksiz,kendini beceriksiz,mahrum,mahzun, mahçup hissetmek.
Ama sen bu acılara rağmen her gün istisnasız, aynı hâyâle, aynı yerden başlarsın,sırf o bir dakikalık mutluluğu yaşamak için.

Havva.   KAYA
08.26.2023
İSTANBUL/BAŞAKŞEHİR 
( Bir Dakikalık Hayaller başlıklı yazı Havva KAYA tarafından 26.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.