O gün bir başkaydı benim için,
Allahın sözlerini ezberlemek için çıkmıştım yola. Daha "Hafız" demek ne demek doğru düzgün bilmeden 6236 ayetten bir tanesini ezberlemiştim bile.  Haytımın bir dönemi böyle geçecekti. Yorulacak, bunalacaktım belkide. "Olmuyor."deyip kapatacaktım Kur'anımı öylece ve işte yine hocam tutacaktı ellerimden kaldıracaktı beni umudumu kestiğim o yerden.  Ben bu yolda yalnız değildim, sayısızca dostum, beni sevenler, sevdiklerim... Biz aynı sevdanın yürekleriydik.  Bizim isteklerimiz, hayallerimiz aynıydı. Her hafızın hayali nedir biliyor musunuz? 6236 ayetin beyninde olması. 
                         Bizim kendi yaşıtlarımız üçüncü dördüncü rüyasındayken biz ise sabahın dördünde kalkar sevgilinin sözleriyle baş başa ders çalışırdık.  Her insan gece yatarken iyi geceler derken biz hafızlar, sabah beni de kaldır deriz arkadaşımıza. Sabah olur ya kalkamayız diye çalar saat arayışına gireriz. sabah dörtten gayrı akşama kadar uyumayız he arada tenefüslerde ruhumuzu dinlendiriz, çoğu zamanda da uykumuzda bile devam ederiz ezberimize. Sayfa dinletmek için sınıf sınıf gezeriz belkide. Bırakıp gitmek isteyen olursa tutarız ellerinden. Çünkü yoldaşından vazgeçen her hafızın yüklenir sırtına ahde vefa. Hastalıktan yataklara düşen olursa yardım etmeye çalışırız elimizden geldiği kadar. İyi niyetimizle her an koşarız yardımlarına. Mesela derstte kalan hafız hep cam kenarına gider ağlar sessizce, elimizi omzuna koyar üzüntüsünü paylaşır sarılırız sıkı sıkı. Ailesini özleyen hafızlar merdivenin başında olur, konu aileyi özlemek olunca gelmez elden bi şeyler. Uzaktan uzaktan sadece tebessüm ederiz varlığımızı bilsinler diye. O topluluklarda hep ortamı neşelendiren insanlar vardır, bizi gülümsetmek için acısını bastırır çoğu zaman. Ve işte o insanları üzgün görünce elimizi çenemize götürür tik işareti yapar gülmesini ima ederiz. Biz ailemizden uzaktayız, biz birbirimizin ailesiyiz. Her şey bir yana Allah rızası için seviyoruz birbirimizi.
  Bizim yolumuz  en yorucusu, ama Sabr-un cemil
  Bizim yolumuz en zoru, ama Elhamdülillah
  Bizim yolumuz en doğru yol...

İnsanlar cennete, Cennet ise hafızlara aşıktır...

                                                  Hafız Sehle Nisa Korkmaz
( Gönül Yolculuğu başlıklı yazı sehle-nisa-korkmaz tarafından 4.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.