Agorafobi Bozukluk İçinde Olan Zalimler

(Bu bir benzetmedir diğer benzetmelerle alakası yoktur hiçbir benzetmeye zarar verilmemiştir)

 

 

Yaşadığımız bu dünya üzerinde coğrafyada günde binlerce doğumla dünyamız ya da coğrafya büyürken, geniş dünyanın içinde yalnız kalmanın yani kalabalıkların arasında, yalnız kalmanın hissedilen ve kontrol edilemeyen, dünyanın kendisine dar geldiğini sanarak, bir ülkeyi işgal ederek alması ve savaş çıkararak, kadın, erkek, çocuk demeden katl ederek, bu korkusunu nasıl yeneceğini veya bu korkuya kapılarak bu vahşeti nasıl yaptığını anlayamıyorum… Buyurun Filistin de ki zulmü seyrediyor milyarlarca insan, bir avuç bu korkuyla yaşayan insanlığını kaybetmiş ”Agrofobi korkusunu” terk etmesi için neden müdahale edemiyor!!!???

 

Bulamadığımız bu cevap, yazıktır insanı öldüremezsin, işgal edemezsin, sen kimsin rezil adam diyememenin cevabıyla cevap vermemek, beni ıstırap içinde bırakıyor.Hafızası tamamen kaybolmuş bu zalimlerin kafasına, insanlığı yerleştirmek zor iken hatta imkânsız iken, aldığı insani değeri yok iken bu zalimlere nasıl insanlığı yükleyeceğiz!?


Cevap bulamamanın sancısı aklımı alt üst ederken, yakan acısıyla yaşamak gerçekten ıstırap dolu. Zalimler bilincini yitirmiş diyelim peki bizlerde mi yitirdik acaba? İlgisizlik duyarsızlık içinde bizlerde mi kaybolduk? Sanırım evet! Onları esir alan bu korku bizi de mi sardı? Dünya geniş herkese yeterken, hepsi benim olsun mantıksızlığı, gerçekten cehennem alevinden daha çok yakıyor yüreklerimizi.

 

Geri dönüş yolu yok mu? İnsanlığa, merhametin pınarında bir yudum, insanlık için merhametin pınarında suyundan bir yudum içerek insan olmaya ve kalmaya? Anlamaktan gerçekten zorlanıyorum! Bu zalimler tüm bedenleriyle felç geçirmiş olsalar, inanın halay çekerim lakin ar ve insanlık damarı yırtılmış insanlara, hala dersini vermeden gökyüzünde ebabil kuşlarını beklerken sahi biz kimiz? Neden bu dünyadayız? Kimin için?


Baskı yapan gücün veya baskının kaldırılması, milyarlarca insan için çok mu zor? Baskı yapan zalimler bir avuç iken? Kaybolmak yok olmak istiyorum lakin kaybolmam neyi değiştirecek ki? Sorulara bir cevap, bu zulme son veren çıkacak mı? Elbet Rabbim varken, bizi sınarken kimin çıkacağını beklerken mutlaka biri çıkacaktır, tez zamanda inşallah.


Agorafobisi olan insanlar, halka açık kalabalık ortamlarda bulunmak zorunda kaldıklarında kendilerini güvensiz hissettiklerinde tıpkı zalimler gibi, bak sensiz dünya güvende, seninle güvensiz diyecek olanı beklemekten başka hiçbir şey gelmiyor elimizde vesselam.

 

Mehmet Aluç

AGORAFOBI: Geniş, açık bir sahada yalnız kalınca hissedilen, kontrol edilemeyen bir korkudur.

 


 


( Agorafobi Bozukluk... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 11.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu