Numdend tanrıların başı olduğu günden beri yeni yaratıklar yaratma konusunda yetersiz kalmıştı. Büyük tanrı Kurhanos yaratma yeteneğini ne tanrı Numdend'e  nede tanrı Galo 'ya vermemişti. Büyük büyücü Tumbaaem yaratma yetisinin ilk Tanrı'nın doğduğu Kurhanos şehrinde olduğunu söyler. O şehir yanıp bittiğine göre yaratma yetisi başka bir şehirde gizliydi. Evet tanrılar vadisi. Orası bütün tanrıların doğduğu yerdi. Kurhanos o  vadinin en büyük şehriydi. 

Tanrı Numdend 12 yüce Tanrı'yı yanına çağırır. Ateş tanrıları Hulldan, Kuaven ve Mehumran, Su tanrıları Lambohra, Şaucra ve Kurthavros, Hava tanrıları Sudoom, Kuladrom ve Daharomris, Toprak tanrıları Muştabakgis, Komparend ve Laimbaletro yüce tanrı Numdend'in  huzuruna çıkar. 

Yüce tanrı yaratma yetisini kullanarak yeni pendorlar yaratmak ister. Tanrı Galo ve soyu tükendiği için pendorların nesli tehlikedeydi. Yaratma yetisini tam anlamıyla öğrendiğinde yeni pendorlar yaratarak bu sorunu çözebileceğini ve bu sayede kendisini en büyük ve en güçlü tanrı olarak bütün evrene kabul ettirebileceğini biliyordu. 

Büyücüler meclisi 12 yüce Tanrı'yı tanrılar Vadisi'ne kayıp gücü bulmak için gönderdiler. Tanrılar Vadisi'ne giden 12 yüce tanrıdan ateş tanrısı Mehumran altın buğday tarlalarının birinde küçük bir çocuk tanrı bulur. Üzerinde sarı bir elbise ve tanrısal bir simge vardır. Bu durumu haber alan yüce Tanrı  Numdend bu çocuğun son umutlar olabileceğini söyler ve  daha önce hiç görmediği bu çocuk kendisiyle aynı ırka mensup biriydi. Belki de yüce tanrı Kurhanos ölmeden önce bu Pendoru yaratmış ve onu altın buğday tarlasında kutsamıştı. Tanrılar zaman kavramından uzak yaşarlar. Onlar ancak bir tanrı tarafından öldürülebilir ama bu tanrı da onlara denk olmalıdır ve tanrılar büyümek istediklerinde çok hızlı büyürler ama bebek tanrılar bu isteklerine ancak ilk süt içtikten sonra tanrının onlara sunduğu kızıl şerbetten içerse farkına varırlar ve büyüme o zaman başlar. Yüce tanrı Kurhanos öleli tam 400 yıl olmuştu bu kısa bir süreydi ama bütün evrenin dengesini bozmuştu. Yüce tanrı Numdend bu çocuğu ilk eşi Cuwlo 'ya verir ve onu büyümesini emreder. bu çocuğu gören büyük büyücü Tumbaaem bu çocuğun son getirecek bir çocuk olduğunu ve onu denk bir tanrının öldürmesi gerektiğini yoksa burada bulunan bütün tanrıların canını alacağını ve tanrı katili Galo'yu geri getireceğini söyler. Bu durum bütün tanrı krallığında yankılanır ve büyücüye inanan Numdend o çocuğu öldürme emrini verir.  o esnada Tumbaaem o çocuğun eski tanrı olan Galo'nun  en küçük oğlu olan Kuntihar olduğunu söyler ve o çocuk büyütülmeden baş tanrı tarafından öldürülür ve böylece büyücü Tumbaaem'e göre tanrı krallığı kurtarılmış olur.

Sırrı öğrenen baş tanrı Numdend yaratma yetisini kullanarak bir sürü Pendor yaratır ve  yarattığı pendorlara kısmen tanrı özellikleri verir ve böylece kendisine denk yeni güçler doğmasını engeller. Kendi soyunu ise tanrı soyu olarak ilan eder ve baş tanrı olarak kendinden sonra çocuklarını başa geçmesini sağlar. Beldin 'den 4 çocuğu doğmuştu Erkek çocukları Gasutrow, Ebodrowan ve Suğawend ve kız çocuğu Çühen.  Cuwlo'dan da bir erkek çocuğu vardı onun ismi de Rahşanumurken'di.

Aradan geçen zamanlarda yaratılanlar arasında yaşanacak gezegenler konusunda sıkıntılar çıkmaya başlamıştı. Büyük tanrı Numdend gezegenleri ve galaksileri yaratmıştı ama bu bölgelere henüz yaşam vermemişti. 12 yüce Tanrı'yı bütün galaksilere göndererek yaşamın kıvılcımını ekme emri vermişti. Kendisi de elinde bulunan ruh gücü ile bu gezegen ve galaksilere tanrısal bir ruh hediye etmişti ve daha sonra buralara yarattığı varlıkları yerleştirmişti. Tam 6 gezegende ve 6 galakside altı farklı Pendor soyu yaşamaya başlamıştı. Pendorların gezegeninde seçtikleri krallar tanrı katında da yarı kral ve yarı tanrı olarak kutsanmış ve onların soyları da yarı tanrı ve yarı kral olarak görev yapmıştı. 

Çokluğun olduğu yerde kaos ve barışın olduğu yerde mutlaka savaşmak için can atan birileri vardır. İnsanların içinden bir Pendor asiliği ve içindeki savaşçı ruhuyla 12 yüce tanrının bile korktuğu biri olmuştu. O savaş öfke ve kin tanrısı o Anatoromes'ti. Kendi başına tanrı olan tek ölümlüydü. Ve o yükselerek büyük tanrının huzuruna çıktığında yaratılan 6 galaksi ve o galaksinin içindeki 6 gezegende büyük savaşlar başlamıştı. Tanrıların bile barışı isteyip katliamı durdurmak için büyük tanrıya dua ettiği bu savaşlar milyonlarca yıl boyunca sürecekti . Ta ki onları durduracak bir kehaneti yüce büyücü Tumbaaem  söyleyene kadar.

O kehanet Büyük Tanrı Galo'nun oğlu Kuntihar'ın Tanrılar vadisine gelip babasının kutsal güneş mızrağıyla 12 yüce tanrıyı öldürüp kardeşleri ve babasının intikamını aldıktan sonra Pendorların sonunu getireceğini ve Numdend'i öldüreceğini söyler. Galo ve Kuntihar'ı  tanımayan Pendorlar tanrı Numdend'e karşı asi tavırlar içine girecek ve birçoğu ona tapmamaya başlayacaktır.   
( Yaratılış Efsanesi 2 Kehanet Ve Pendor Savaşları başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 22.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu