Milyonlarca yıl süren savaşlar beraberinde tanrılara karşı isyanı getirmişti. Tanrılar güçlü varlıklardı ama kendilerine tapınan biri olunca daha da güçlenirlerdi. Artık tanrılara karşı tapınma değil isyan faaliyetlerine giren pendorlar karşısında bir meclis kurulmuştu. Bu meclis yüce tanrı Numdend'e karşı bir ayaklanma başlatmıştı. Bu meclisin başında ateş tanrısı Hulldan vardı. Yüce tanrı Numdend kendisine karşı kurulan bu koalisyona karşılık verememişti çünkü eşleri Beldin ve Cuwlo 'da bu koalisyon içindeydi.

Bu rekabet ortamında savaş tanrısı Anatoromes 6 galaksi ve 6 gezegenden sonra tanrıların ebedi mekanı olan tanrılar Vadisi'nde de huzursuzluk çıkarıyordu. 12 yüce tanrı ve   On ikiler koalisyonu bu kesik tanrının öldürülmesi için sürekli yüce tanrıya başvuruda bulunuyorlardı ama bir türlü sonuç alamıyorlardı. Savaş tanrısı artık giderek yoldan çıkmıştı kendini bütün tanrılardan üstün görmeye başlamıştı. İçindeki duyguları kullanarak tanrılar diyarında bir iç savaş çıkarmak istiyordu. Yüce Tanrı'nın ikinci eşinden olan 3 oğlunu yüce Tanrı'ya karşı isyana teşvik etmiş ve dağılan  On ikiler meclisinin yeniden kurulmasına sebep olmuştu. Kurulmadan önce ve kuruluş aşamasında savaş tanrısına karşı olan bu meclis artık onu destekliyor ama yüce tanrı Numdend'i  yok etmek için mücadele veriyordu. 

Bu büyük kargaşa içinde yüce büyücü Tumbaaem On ikiler meclisinin tuttuğu Afgas adlı bir suikastçı tarafından öldürüldü. Bu duruma sinirlenen yüce tanrı onlara savaş ilan etti. Ve evrenin ilk tanrısal savaşı başlamıştı.

On İkiler meclisinde Gasutrow, Ebodrowan, Suğawend, Hulldan, Kuladrom, Muştabakgis, Cuwlo, Beldin, Lambohra, Şaucra, Daharomris ve Çühen   yer alıyordu.
Tanrı Numdend'in yanında ise. Rahşanumurken,  Sudoom, Kuaven, Mehumran, Kurthavros, Komparend, Laimbaletro, Abres, Kudres, yer alıyordu. 

Tanrılar yaratılışın on milyonuncu yıldönümünde kavnas adlı bir galakside savaşmak için meydana çıktılar. iki tarafta büyük bir ordu kurmuştu. On ikiler meclisi baş komutan olarak Tanrı Hulldan'ı seçti. Atlı pendorların başına Gasutrow, iblislerin başına Suğawend, Sağ Dev ordusunun başına Ebodrowan, Sol Dev ordusunun başına Şaucra, Kutsal ordunun başına ise Tanrıça Beldin geçti. Diğer tanrılar ve tanrıça Cuwlo ise destek ordusu olarak geride beklemekteydi.

Bu olaylar cereyan ederken Ateş Tanrısı Mehumran savaş meydanında yardımcı baş komutan olarak atandı ve akabinde Tanrı Numdend'in küçük oğlu Rahşanumurken ise baş komutan olarak atandı. Numdend oğlunun isteği üzerine iki eşini de boşadı ve onları tanrıçalıktan men etti.  Rahşanumurken, ordusunu üçe böldü Sağ ordu Sol ordu ve merkez ordu. Sağ orduda zırhlı devler ve atlı pendorlar, sol orduda kanatlı iblisler, Melekler, pendorlar ve tanrılar yer alıyordu. Merkez orduda ise Rahşanumurken, Mehumran azap köpeği Sadroh ve tam yüz bin atlı ve zırhlı devler vardı.  savaş çok kanlı bir şekilde devam ediyordu, 6 galaksi ve 6 gezegende tapacak Pendor olmadığı için on iki yüce tanrı ve Numdend'in gücü azalıyordu. savaş tam altı gün sürdü ve Rahşanumurken savaşı kazandı herkes yüce tanrı Numdend için biat beklerken Tanrı Mehumran tanrılar vadisinde tanrılara ve pendorlara şöyle seslendi:

Mehumran: Babamız Kurhanos baş tanrı olarak Galo'yu seçti ama kıskanç olan Ve tanrılar şehri koruyucusu olan Numdend ona oyun kurdu ve onu hapsetti. Sonra bana Galo'nun çocuklarını getirin dedi. Ateş tanrısı Hulldan birini getirdi ve onu öldürdü sonra  Hava tanrısı Kuladrom birini getirdi ve onu da öldürdü bende Kuntihar'ı buldum ama ilahi ruh onu seçtiğini söyledi. Sonra tanrıça Cuwlo oğlu Rahşanumurken'i getirdi ve Kuntihar'ın altın elbisesini ona giydirdi ve Kuntihar senelerce Tanrı sarayda yaşadı ve bugün baş tanrı oldu.  Tumbaaem 'in dediği gibi o On iki yüce tanrı ve pendorları  yok edecek ve baş tanrı Galo'yu geri getirecek. Numdend ise ölümü tadacak. 

Kuntihar: Korkmayın iyi olanlar Avnaza gidecek ve sonsuz huzura erecek ama kötüler tanrı bile olsa Buhraza gidecek ve ceza çekip sonrasında Avnaza gidecek. 

Kuntihar babasını Abankan'dan kurtarır ve onun Kutsal Güneş Mızrağı ile on iki yüce tanrıyı öldürür daha sonra ise Numdend'i öldürür. Kuntihar Mehumran'ı  öldürmeden önce onu  anmak ve onurlandırmak için onun adında bir galaksi yaratır ve içine Mehummi adında akıllı varlıklar koyar.
Ölen Tanrılardan Mehumran Avnaza iyilik ve cömertlik tanrısı olarak giderken Hulldan ise Buhraza İşkence ve kötülük tanrısı olarak gider.   

( Yaratılış Efsanesi 3 On İkiler Meclisi başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 1.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu