Kabahat Samur Kürk Olmasa Da..



Kabahat samur kürk olmasa da..

İnsanoğlu; zeka, önsezi ve sağduyu sahibi olduğu halde bilerek ya da bilmeyerek yanlışa meyillidir. Yanlışı yapan kişinin kıdemi, rolü, yakınlığı da mağduriyet yaşayan için çeşitli sonuçlar ortaya koyabilir. Çok uzaktaki bir yabancının size yaptığı yanlış ile en değer verdiğiniz kişilerden birinin yanlışı tabii ki aynı tepkiyi hak etmez.
Eğer bu yanlışı yapan kişi toplumun en küçük yapısı yani atomu diyebileceğimiz ailenin reisiyse, bu ailenin çatısı altında yaşamını devam ettirmek zorunda olan diğer bireyler sonuçları en keskin yaşayacak muhataplardır. Yaşamının herhangi bir döneminde buna benzer olayları gözlemleyeniniz veya tecrübe edeniniz sanıyorum ki çoktur. Ailenin huzuru yoksa toplumun genelinin de huzurundan bahsetmemiz mümkün olamaz.

Toyluktan olgunluğa geçtiğini düşünen, istenilen koşulları sağlayan her bireyin yuva kurmaya hakkı vardır. Fakat kazanacakları yeni roller (anne ve baba ) için yeterlilik belgeleri, ruhsal ehliyetleri var mı bunu sorgulayan mağlesef yoktur.
Yaşınız, kıdeminiz, yaşadığınız coğrafya ne olursa olsun yanlış yaptığınızı ailenizle lütfen paylaşın. Bu gurur meselesi yapılacak bir şey kesinlikle değildir, aynı aracın içinde kilometreleri kateden ve toplumun selametine doğru yol alan birisiniz. Sizin ve mensubu olan ailenizin savrulması toplumun da savrulması demektir bunu unutmayın.
Işıl ışıl taşlar tutuyorsunuz ellerinizde; ihtişamından yıllarca belki de asırlarca söz edilecek eserler üreteceksiniz. Siz geleceğimizi ince ince işleyen sarraflar; elinizdeki malzemeler o  kadar değerli ve hassas ki kontrolsüz bir güçle tamir edilemeyecek kadar küçük parçalara ayırabilirsiniz. 

Aynı toprağa düşen, aynı ormana oksijen üreten birer ağaç olduğumuzu düşünürsek; umut kokan fidanları korumak sizin bizim ellerimizde... 







( Kabahat Samur Kürk Olmasa Da.. başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 3.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu