Erozyona Kurban Gelincik Tarlaları



Erozyona kurban gelincik tarlaları.. 
  
Dünya, yaratıldığı günden beri kusuruz bir düzen ile daimiyetini sürdürmektedir. Canlılar, dürtüleri ve atalarından devraldıkları donanımlarla bu düzenin bir parçası olmaya devam etmektedir. Alanlarını koruyan, beslenmek için avlanan bu canlılar binlerce yıldır aynı özveriyle dünyanın bir parçası olmaya gayrettedirler. 

Kaidelerine, kapsamına ve ilintili olduğu her hoşluğa muhtaç olduğu halde bu düzene inatla uymayan tek bir canlı vardır o da insanoğlu. Kendisi de mükemmel bir eser olan insanoğluna oysa ne mucizeler normalleştirilerek bahşedilmiştir ve her güzellikten bir mim taşıyabilmesi için de yüreğine sevgi kodlanmıştır.

Kuğu beyazı masumiyeti, bukle bukle ışıldayan yanakları ile küçücük melekler her gün aramıza katılmaya devam ederken, insanlığın ayaklarının altından verimli erdemlerin, safi duyguların kayıp gitmesi hassas her ruhu dehşete düşürmektedir. Bulutlar kararıp, gök kubbe üzerimize okyanusları yağdırmadan önce mizacımızı vurdumduymazlığımıza dik sürmeliyiz. Kökleri güçlü güven, sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, umut ağaçlarını bolca dikmeliyiz..

Verimsiz bir çöle döndükten sonra suçlu aramanın inanın kimseye hiçbir faydası olmayacaktır. Irkımızın devamlılığını sürdürdüğümüzü zannederken, maalesef sonunu hazırlıyoruz...

Erkek ve kadın; ay ile güneş kadar birbirinden farklı yaratılmış olmasına rağmen, yaşamsal devamlılık sürecinde ayrılmaz iki unsurdur. Muhteviyatında korkusuzluk, zeka, objektiflik, duyarlılık, dayanıklılık, kıymet bilirlik, güce kontrol edebilirlik meziyetlerini hakkıyla bulunduran erkek; sağlıklı, ufku açık, sorumluluk sahibi bir neslin garantörü olabilir.
Kadın ise; güzelliklerin ve iyiliklerin timsali, şefkatli, akıllı, adil, merhametli, narin, çalışkan, toparlayıcı ve bereketlendirici özellikleriyle erkeği mükemmel bir uyumla tamamlamaktadır. 
Hayatın hengamesinden izole, korumacı bir tutumla yetiştirilen kadın, beraber yürümek istediği yoldaşını seçerken öncelikle güven duygusunu kendine anne ve babasından sonra hissettirecek bir adayda karar kılar.
İnsanların genelinin de karşılaştığı işte bu galat-ı meşhur böylelikle kendisine bir mağdur daha kazanır. Güven, alınan değil zamanla kazanılan bir şeydir zira tedbiri, temkini ve kendi sorumluluğunu almayı unutmamak gerekir. 
Farz edelim bir ailenin mensubu olurken bu kurallara riayet etmediniz, yanlış bir karar verdiniz; bunun bedeli kesinlikle “canınız” olmamalıdır..!






 

( Erozyona Kurban Gelincik Tarlaları başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 4.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu