Soğuk davrandı egoist dediler. Ama kendilerine bakmadılar ya da bu kız bize niye soğuk davrandı, ne yaptık biz diye kendilerine sormadılar sadece parası var ya o yüzden deyip damgayı yapıştırdılar. 

Sıcakkanlı davrandı, yılışık dediler. Oysa ki kendini değiştirmeye çalıştı sırf egoist demesinler diye. İyi niyetli komik olmaya çalıştı yılışıksın seni ailen çok şımartmış deyip bu damgayı yapıştırdılar. Halbuki içeride olanları bilmiyorlardı.

Sustu, dilsiz dediler. Ailen sana böyle mi öğretti dediler. Suçlu olduğu için susuyor yada beni büyük güçünün yetemediği için susuyor dediler. Oysaki konuşsa hıçkırıklara boğulacaktı, kelimeleri büyük gelecekti. 

Konuştu, sus dediler. Konuşmasını isteyen insanlar, konuşunca gerçekleri haz edemeyince sus dediler. 

İçine kapandı, sen kendinden başka kimseyi yanında istemiyorsun dediler. Onun sadece amacı kimsenin işine karışmamaktı ve kimsenin ona dokunmamasını istiyordu. Çünkü onların dedikleri yüzünden kendini değiştirmekten yorulmuştu. 

Anlatmaya çalıştı, bencilsin dediler. Olaylar yaşandı, yanlış anlaşıldı, o yüzden kendini anlatmaya çalıştı. Onu haz edemeyen insanlar her şeyin var ,herkes sana inanıyor ama sen hala da bencilsin dediler. Ama hiç bir zaman kimse onu anlamadı. 

Siyah oldu, çok siyahsın dediler. Birisi mi öldü, yaş tutuyorsun deyip dalga geçtiler. 

Beyaz oldu, çok beyazsın dediler. Melek mi olmaya karar verdin, çok mu iyisin dediler. 

Gri oldu, artık karar ver dediler. Bu sefer de dikkat çekmeye çalışıyor dediler. 

    Yine sevilmedi kalbi, yine görülmedi acısı, yine duyulmadı sesi, her şeye tahammül eden insanlar bir tek ona tahammül edemedi. Bir tek onu yok sayabildi. Sevgisiz doğdu, sevgisiz büyüdü, tam sevildim işte dedi vazgeçildi. Şimdi ise yine sevgisizdi. O kimseye kıyamazken hayat en çok ona kıydı….

                                       Hafız Sehle Nisa Korkmaz

( İnsanlık başlıklı yazı sehle-nisa-korkmaz tarafından 23.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu