Başka Bir Evrende
    Bulutlu bir temmuz günü, şehirden uzak, sessiz bir mahallede yaşayan Ahmet, küçük evinde yine yalnız bir güne uyanmıştı. Sabahın erken saatlerinde çayını alıp verandasına çıktı. Gökyüzü gri bulutlarla kaplıydı, yağmurun yağması an meselesiydi. Ahmet, bu havayı severdi; bulutlu günlerde kendini daha huzurlu hissederdi.

    Ahmet'in evi, yıllardır kimsenin arayıp sormadığı, sadece kuş cıvıltılarının ve rüzgarın sesinin duyulduğu bir yerdi. Ama Ahmet umut doluydu. Gelecekte bir gün, belki de hayatında bir değişiklik olacağına inanıyordu.

    Evine girip çıkarken, komşusunun köpeği Karabaş her seferinde ona havlardı. Ahmet ilk zamanlar bu köpekten korkardı, ama zamanla Karabaş'a alışmıştı. Hala havlamalarına aldırış etmeden yoluna devam ediyordu. Karabaş belki de sadece kendince bir selam veriyordu.

    Ahmet'in en büyük sıkıntılarından biri, komşu kızı Elif'ti. Elif, Ahmet'in hoşlandığından habersiz, her gün bahçelerinde çiçeklerle ve meyve ağaçlarıyla ilgilenirdi. Ahmet, verandasından onu izlerken, Elif'in güler yüzünü ve neşeli sesini duyarak içi ısınırdı. Ne var ki, Elif'e duygularını açacak cesareti bir türlü bulamazdı. 

    Elif'in bahçesi, rengarenk çiçekler ve çeşit çeşit meyve ağaçlarıyla doluydu. Ahmet, bazen bahçede dolaşarak çiçeklerin kokusunu içine çeker ve meyvelerin tazeliğine hayran kalırdı. Bahçede yürürken, Elif'in kahkahalarını duyar, kalbi hızlıca çarpmaya başlardı.

    Bir gün, Ahmet bahçede yürürken Elif'in ona doğru geldiğini fark etti. Elif, elinde bir sepet dolusu taze meyveyle yanına geldi ve gülümseyerek Ahmet'e uzattı.

    "Merhaba Ahmet abi, bu meyveleri yeni topladım. Umarım beğenirsin," dedi Elif.

    Ahmet, şaşkın ve biraz da utanarak teşekkür etti. Elif'in yüzüne bakamıyordu, ama o an Elif'in gülümsemesini hissetti. Belki de bu bulutlu temmuz gününde, hayatında bir şeyler değişecekti.

    Elif, Ahmet'in yüzündeki şaşkınlığı fark ederek hafifçe gülümsedi ve "Ahmet abi, bahçedeki çiçeklere yardım eder misin? Yalnız başıma zorlanıyorum," dedi.

    Ahmet, heyecanla bu teklifi kabul etti ve Elif'le birlikte bahçeye yöneldiler. Çiçekler arasında çalışırken, Ahmet Elif'in ne kadar samimi ve neşeli biri olduğunu bir kez daha fark etti. Elif'in yanında kendini daha güçlü ve cesur hissediyordu.

    Gün sonunda, yağmur çiselemeye başladığında Ahmet ve Elif verandada oturup sıcak çaylarını yudumladılar. Ahmet, içindeki umudun giderek büyüdüğünü hissetti. Belki de hayatında ilk defa, yalnızlığının sona erdiğini ve yeni bir başlangıcın eşiğinde olduğunu fark etti.

   O günden sonra, Ahmet ve Elif sık sık birlikte vakit geçirdiler. Ahmet, Elif'e olan duygularını yavaş yavaş ifade etmeye başladı. Elif de Ahmet'in bu duygularını karşılıksız bırakmadı. Sessiz mahallede, çiçeklerin ve meyve ağaçlarının arasında, Ahmet ve Elif'in hikayesi yeni bir anlam kazandı.

   Bulutlu temmuz günleri, Ahmet için artık yalnızlığın değil, umut dolu bir geleceğin simgesi olmuştu. Ve o gelecekte, Elif'in gülümsemesiyle aydınlanan bir hayat vardı.
   
    Gerçek gibiydi. Terler içinde uyanmıştım. Tesadüf olacak ki dışarısı da bulutluydu. Bir müddet yatağımdan çıkamadım. Oğlum gecenin bir vakti gelmiş yanıma yatmıştı. Uzun uzun izledim onu. O kadar masum uyuyordu ki! Ben hala etkisinden çıkamamıştım rüyamın. Rüya mı? Yoksa diğer 'ben' den bir görüntü mü görmüştüm başka bir evrenden. Gerçek gibiydi. Çok güzeldi. Gökyüzü benim dünyamın aynısı değildi sanki, ağaçları çiçekleri... Diğer 'ben' in sevdiği kız... Hiçbirisi aynı değildi.

    Duygulandım durup dururken. Hiçbir zaman ulaşamayacağım bir hayata bakmıştım. Belki apandisit ameliyatım olmasaydı o evrende kalacaktım Ahmet gibi. Kimsem olmasa bile; mutlu olacaktım!

( Başka Bir Evrende başlıklı yazı Mehmet ÇİFTCİ (Mavi Işık) tarafından 8.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu