Karaman'daki 16 mahallede su kesintisi haberi ilgimi çekti, çok rahatsız oldum. Su işlerinde çalıştım, su sorunu ve su kalitesi hiçbir ihmale gelmez. Karaman merkezde bulunan 65 mahalleden 16’sında su kesintisi yani her 4 mahallenin birinde sular kesilmiş. Habere yapılan yorumlardan vatandaşın çığlığı içler acısı, 24 saattir susuz kalan evlerden gelen feryatlardır bunlar. Sudan sorumlu yetkililerin bu yorumları okumalarını tavsiye ederim.

 

Su kesintisi yani yüzlerce, binlerce insanın susuz kalması, mağdur kalması doğal afet sonucu olsa, “Rabbim sabır versin” denir. Ancak, sorun ne doğal afet ne de sabotaj filan sonucudur. Evet, su sorununu anlamakta gerçekten çok zorlanıyorum. Günümüz itibariyle Mars’a robotlar gönderilmiş, Mars’ın fiziki, kimyevi ve biyokimyasal özellikleri ve özellikle bu gezegende SU araştırılırken, Karaman'da 16 mahalle hem de 24 saat gibi çok uzun bir zaman susuz kalabiliyor! “Bize ne Mars’tan filan!” diyemeyiz, Mars’ta SU arayanlar gökten zembille gelmediler. Onlar da bizim gibi etten kemikten insanlar! Tekrar ediyorum: birileri Mars'ta SU ararken Karaman gibi sanayi vilayetinde 24 saat su kesintisi yaşanabiliyor! Bunu birileri izah edebilirse etsin, beni aşıyor!

 

Su sıkıntısı, ani bir gelişme değil ki anlayışla karşılayalım. En az bir yıldır Karaman’dan haber sitesi bu konuyu defalarca işledi. Daha geçen gün üstad Ahmet Tek su sıkıntısına en çarpıcı bir şekilde dikkat çekti, daha ne yapsaydı! Su sıkıntısı için defalarca yetkililer uyarıldı. Neticede su sıkıntısı elini kolunu sallaya sallaya geldi. Su sıkıntısı bangır bangır bağırarak geldi, sağır sultan bile kesin duymuştur. Su sıkıntısından sorumlu kişilerin duymamış olması imkansızdır. Çok sayıda kişi bu krizi görürken, bu konuda yetkili kişilerin görememesinin izahı yoktur. Eğer yetkililer gerçekten bu sorunu görmemişlerse, bu da başka bir felakettir!

Bu krizden sorumlu olanlara devlet hesap sorar mı bilemem ama bir gün Rabbim kesin kes hesap soracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Rabbim bu krizin de hesabını sorarken ne makam, ne mevki, ne mal, ne mülk ne de çevrede bolca bulunan şakşakçıların hic bir faydası olmayacaktır.

 

Bu krizden sorumlular da elbet bir gün hatalarını anlayacaklardır, inşallah bir gün susuzluktan cayır cayır yanmadan anlarlar…



( Karaman'daki Su Kesintisinden Sorumluların Dikkatine! başlıklı yazı hotamisli tarafından 28.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu