"Yer Kristal, Gök Mavi Camdan Bir Küre"


 Mavi Kristal Deniz Plajı şeklindeki Su Spreyi Ve Sıvı Kabarcıklar Içinde  Kalp Veya Aşk Shaoe Sembolü, Aşk Arka Planı, Kalp Arka Plan, Su Sıçramasına  Bayılırım Resmi Arka Plan Ücretsiz İndir


“Yer kristal, gök mavi camdan bir küre. Gün doğunca gözlerimin içine, zihnimde alev aldı cesetlerim. Yanmış kibrit kokusu geliyor zihnimdeki bedenlerin. Sönmez Korkmaz”

Kardeşim Sönmez’in eserinde bir paragraf alarak yazmaya çalışacağım onun kişi gibi olmasa da deneyeceğim.

Gel ey Leyla’m neredeysen gel

Gözyaşlarım alıp götürecek beni bak oldu sel

Sensiz aşkı taşıyamaz ki bu bel

Dön de gel seni aşkla bekliyor ya bu kel

 

Bu görüntü, zihnimdeki derin çatışmaların ve içsel özlemin bir yansıması. Kristal yer, kırılganlığı ve şeffaflığı simgeliyor olsa da kalbimdir aslında. Her adımda çatırdayan, sensiz kalan her dokunuşta kırılan bir kalp. Bu dünya, içsel dünyamın sensizlikle kırılganlığını ve hassasiyetini temsil ediyor Leyla’m. Gök ise mavi camdan bir küre; sert, soğuk ama aynı zamanda şeffaf, sana hasret kalmış kalbim gibi... Bu, zihnimin berraklığını ve aynı zamanda ulaşılmazlığını ifade ediyorken gel Leyla’m.

 

Gün doğduğunda, gözlerimin içine dolan ışık sendin, zihnimdeki karanlıkları aydınlatıyor gülüşenle Leyla’m. Bu ışık, içsel dünyamın derinliklerinde saklı olan acıları ve çatışmaları yok ediyordu, kaldım sensiz çatışmaların içinde... Zihnimde alev alan cesetler kendim iken, geçmişin izlerini ve unutulmuş anıları simgeliyor hasretin çığlık çığlığa. Bu anılar, yanmış kibrit kokusuyla birlikte zihnime geri dönüyor, beni de yakacak Leyla’m, gel de söndür yanmadan. Yanmış kibrit kokusu, geçmişin acılarını ve kayıplarını hatırlatıyor anla beni Leyla’m.

 

“Anlıyorum ki ahşap bir kalbim var, yıkıldı yıkılacak zihnimin merceğinden sızan ışıklar, usul usul ruhumu tutuşturuyorlar. Sönmez Korkmaz”


 Ahşap kalbim var biliyorum dayanağım sen olmadan yıkılacak üstüme, kırılganım ve yanmaya hazırım. Zihnimin merceğinden sızan ışıklar, ruhumun derinliklerine inerek sana olan özlemimi tutuşturuyor. Bu ışıklar, içsel dünyamın karanlık köşelerini aydınlatıyor ve ruhumun ateşini harlıyor Leyla’m.

 

 

Yer kristal, gök mavi camdan bir küre. Bu kadar kırılgan ve şeffaf bir dünyada, içsel çatışmalarımın ve acılarımın bu kadar görünür olması ironik değil mi? Her şey bu kadar açık ve netken, neden hala bu kadar karmaşık ve anlaşılmaz hissediyorum galiba yokluğundandır Leyla’m?.  Belki de bu, insan olmanın kaçınılmaz bir parçasıdır hasreti yaşayarak vuslatın ne demek olduğunu öğrenmesi. İçsel dünyamın karmaşıklığı, dış dünyamın şeffaflığıyla seni anlatıyor anla beni Leyla’m

 

İronik olan şu ki, zihnimdeki bu aydınlanma, aslında daha fazla karanlık ve belirsizliği yok ediyor. Gün doğumu, her şeyi aydınlatması gerekirken, zihnimdeki karanlıkları daha da belirgin hale getiriyor. Ahşap kalbim, yanmaya hazırken, bu yanma aslında ruhumun daha da derinlerine inen bir acıyı Siliyor. İçsel dünyamın bu kadar kırılgan ve hassas olması, dış dünyamın sert ve soğuk gerçekleriyle seninle güzelleşiyor Leyla’m.

 

Bu ironiler, içsel dünyamın karmaşıklığını ve insan olmanın paradokslarını yansıtıyor. Her şey bu kadar açık ve netken, neden hala bu kadar karmaşık ve anlaşılmaz hissediyorum desem de apaydınlığım seninle aşkla Leyla’m?

Gelmesen de gelmişsin zaten Leyla’m

Hak Mevla’m da getirmişsin binlerce selam

Bana düşmez artık yeter bunca kelam

Aşk seninle gece gündüz verirken selam

Mehmet Aluç


( Yer Kristal, Gök Mavi Camdan Bir Küre başlıklı yazı kul mehmet tarafından 30.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu