HOKKABAZ  2

''Akıl  fikir  yetmiyor,  dönmüyor  çarklar  nafile

herkes olmuş bir hokkabaz , her parmakta bin hile''  heyhat! heyhat!

''Yanlış  anlamışız  dünyayı   kalıcı  sanmışız  hep, numuneleri asıl bilip sarılmışız, ölüm ayırana dek…

Arama rahatı burada; razı ol eza-cefaya sıkıntı çek; Yol ki sen seç birinde ceza diğerinde mükafat bitmeyecek''  olduğunu bilmemize rağmen kavga döğüş bitmiyor, öfkeler dinmiyor ve düşmanlıklar ne yazık ki bidayette dahi olduğu gibi nihayete kadar da bitmeyecek...

Ancak   bu hengamede insan yaratılmış olduğunu, yaratanına ve diğer yaratılmışlara karşı olan mesuliyetlerini ne az hatırlar ve ne kıt kıymet verir oldu, hangi ara şiddeti zuhurundan tesettür eden ölüm hakikatinden bu kadar gafil oldu ve hatta olduk; Yaratılış gayelerimizden hayli uzaklaştık, adeta taptık dünyaya zinhar ona da sahip ve hakim de olamadık, ardından koşmakla yetişemedik ne yazık! ne yazık!..

Ölmeden düşünüp silkelenelim kendimize gelip nizadan uzaklaşalım sevgi,saygı,hoşgörü ve diyaloğa kısacası kulluğa ve yaratana yaklaşalım İNŞALLAH.

                                                                                                                                                                              DrBT

( Hokkabaz 2 başlıklı yazı DBT tarafından 16.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu