Altın hem yatırım aracı hem de hanımların güzelliklerine güzellik katan vazgeçilmez yegane aksesuarıdır.Malum düğün mevsiminde olduğumuz için kuyumcuların önü ana baba günü gibi,kimileri hediyelik eşya almak için kuyruğa girerken kimileri ziynet eşyaları alıp düğünde halay  çekerek hava atmak için ordalar. Kuyumcu da her zamanki gibi ticari zekasını kullanır: " İki gün sonra zam gelecek,bu fırsatı  sakın kaçırmayın!" Oysa zam da gelmez fakat bizim milletimiz zam lafını duydu mu,iki alacağı yerde üç,üç alacağı yerde beş alır,bu satış stratejisini esnaflarımız çok kullanır,satılmayan herhangi bir ürüne 'zam gelecek' derler kapış kapış satılır.

Çeyrek altın takıların öncüsüdür,son zamanlarda  onu da gramına  göre ayırdılar her bütçeye uygun altın oldu yani.
Önceleri fiziki olarak ben de altın alırdım şimdi herşey dijitalde hem daha hızlı hem güvenilir hem de zahmetsiz.Zahmetsiz diyorum çünkü üç-dört kuyumcuya  fiyat sormadan hiçbir şey almazdım,kimi ters ters yüzüme bakardı kimi de fiyatlarını söylemek istemez "abime ne lazımsa hemen verelim."diyerek beni etkilemeye çalışırdı:
"Sen söyle,yaparız bir iyilik."
Emin olun,iyilik yaparız diyenler bana hep kötülük yapmış bunu çok geç farkettim.
Benim her zamanki alış veriş yaptığım kuyumcunun otuz -kırk metre ve aynı caddede bir başka kuyumcu vardı,tesadüfen yolum ona düşünce anladım ne kadar kör ve cahil  olduğumu. Sonra test etmeye başladım ve aralarında en az,o yıllar için söylüyorum,elli lira fark vardı.

Aklımın almadığı konu şuydu:Bir "A"marka sigaranın her bölgede her markette  fiyatı aynı iken,aynı gram aynı tarihli bir altının kuyumcudan kuyumcuya fiyatları neden değişiklik gösteriyor ki?

Kasabınızı,manavınızı,eczanecinizi,berberinizi
terzinizi,pastacınızı,tamircinizi hatta bankanızı bile arasıra değiştirin derim.
( Altın başlıklı yazı berberce tarafından 27.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu