Sayın yetkililere açık obruk mektubu,

 

Son zamanlarda gazete ve televizyonlarda sık sık obruk haberlerine yer verilmektedir. Kırsal kesimde obruklar oluşuyor, ancak bu olay o kadar abartılıyor ki, sanki dünyanın sonu gelmiş gibi bir algı oluşturulmaktadır. Gazetecilerin malum en büyük özelliği abartmaktır. Bir gazeteci ne kadar çok abartırsa, o kadar çok ilgi çekeceğine inanır. Ancak günümüzde abartmak yetmediğinden, korkutmayı da ihmal etmemektedirler. Nedir korkutulan olay?

Koca ovada, koca bir mera veya tarlada çukur oluşmuş! Bu olay o kadar dallandırıp budaklandırılıyor ki, sanki küçük kıyamet kopmuş gibi felaket tellallığı yapılmaktadır. Neymiş efendim, kuraklıkmış, iklim değişimiymiş, sular bitmişmiş vesaire vesaire. Tabiatta elbette bazı gelişmeler olacak, yaygaraya ne lüzum var ama!

Gazetecilerin abartması yetmezmiş gibi televizyonlara bilirkişi olduğu iddia edilenlerin saatlerce konuşması artık çekilir gibi değildir. Uzman kişiler belki de kendilerinin bile anlamadığı acayip şekillerle, şemalarla insanların uykusunu kaçırmaktadırlar. Sırf televizyona çıkmak, sırf kamera karşısında kem küm edebilmek için milyonlarca insanın içini karartmaya kimsenin hakkı yoktur. Biz ne badireler atlatmış bir milletiz, üç beş çukur mu bizi yıkacak!

Daha yakında asrın en büyük depremini yaşadık, çok sayıda vilayet, ilçe, köy, kasaba, mahalle yerle bir oldu. Hâlen dimdik ayaktayız, hayat devam ediyor.

Sayın yöneticilerden istirhamımız, lütfen musibet tellallığı yapan, bilip bilmeden yazan ve konuşanlara uyarıda bulunulsun. Toplumu aşırı bir şekilde geren sorumsuz gazeteci ve bilmez kişilere dur denilsin artık. O kadar sıkıntının arasında bir de obruk telaşına tahammülümüz kalmadı.

Konu obruktan açılmışken, olaya iyi yönden de bakabiliriz. Mesela obrukları doğamızın zenginliği olarak görüp turizme kazandırabiliriz. Evet, obruk her ülkede yoktur. Madem nadir görülen bir doğa olayıdır, bunu fırsata çevirip ülkemize gelir kaynağı haline getirebiliriz. Obruklar, turistlerin gelip hoşça vakit geçirebilecekleri mekânlar haline getirilebilir: obruk kafe, obruk restoran, obruk disko, obruk motel vesaire. Hatta devasa obruklara paraşütle dalma gibi doğa sporları düzenlenebilir.


Sayın yetkililerden ayrıca obrukların turizme kazandırılması yönünde çalışma başlatmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

( Obruk başlıklı yazı hotamisli tarafından 12.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu