Kuntihar Savaş tanrısı Anatoromes'in Pata şehrini ele geçirdiğini öğrenince bu durumdan ötürü Pentos şehrinin yüce lideri olan ve Pentanın yaşayan tek çocuğu olan Tunil ile görüşmek için Pentos şehrine gider. 

Uzun bir yolculuk yaparak önce Bevlinow'a sonra yıkılan Kurhanos kentine ve ardın da Pentos şehrine ayak basar.  Yanında Bilge ışık Kurhanos ve Işık Tanrısı Sutura olduğunu gören Tunil onları hürmetle karşılayıp Pentos'un Görkemli kalesi olan Pentarom'a götürür. Tunil abisi Kurhanos ve yeğeni Sutura'yı dinler ve daha sonra Pentos halkına duyuru yapmak için Penta'nın mezarının bulunduğu Kutsal meydana gider. 

Tunil: Nabiryum, Bambalas ve Cuum'lar  Yüce ışık Kurhanos, Işık Tanrısı Sutura ve ben Pentanın yaşayan son çocuğu, Pentos şehrinin aziz koruyucusu Tunil. Tanrı seçiminde eski baş tanrı Galo'nun oğlu olan, hain Numdend ve On İki Yüce Tanrıyı  yenilgiye uğratıp Kurhanos'un intikamını alan Kuntihar'ı seçimde destekliyoruz.

Bevlinow, Tahus, Kundan ve Pentos şehirleri Kuntihar'ı desteklerken henüz Puvdoros ve Hukulus şehirleri herhangi bir tanrıyı destekleme kararı almamıştı. 

Savaş Tanrısı Anatoromes Hukulus şehrine kendisini desteklemeleri için bir elçi gönderir. Elçi şehre vardığında Gounce soyundan gelen ve en yaşlı Penta soylu komutan kralları ikna eder ve Kurhanos'a duyulan öfke yüzünden kendilerine ihanet eden bu kesik tanrıyı destekleme kararı alırlar. Puvdoros ileri gelenleri yaşanan bu olaylar üzerine Anatoromes'i  destekleme kararı alır. 

Puvdoros kralı Banguga Penta soylu Bevlinow kralı Adeditol'a babası Muştabakgis'in kanlarla kaplı kılıcını gönderir. Ve şöyle bir mektup iletir. Adeditol kendine gel! Amcam Muştabakgis bu günleri görseydi seni Toprak ruhuna layık görmezdi. Penta'nın oğlu Laamu'nun oğlu Doro'nun oğlu Tunta'nın  büyük oğlu Vamurra'nın oğlu Puvdoros kralı Banguga On İki Yüce Tanrı ve Penta soyu için intikam alacaktır peki Penta'nın oğlu Laamu'nun oğlu Doro'nun oğlu Tunta'nın küçük oğlu Muştabakgis'in oğlu Adeditol sen ne yapacaksın On İkileri katleden Pendoru mu destekleyeceksin?
Kendine gel sen toprak tanrısı Muştabakgis'in oğlusun. 

Adeditol bu mektup ve kılıç olayından sonra ani bir kararla savaş tanrısı Anatoromes'i destekleme kararı alır. Bu olayı duyan Kuntihar Tahus şehrinde kurduğu karargâhı daha güvenli gördüğü Pentos şehrine taşır. Tahus kralı Bevlinow kenti ile olan tek bağlantı yoluna sınır inşa eder ve Bevlinow ile Tahus'un bağlantısını keser. Anatoromes üstünlük sağlamış ve bu duruma güvenerek Puvdoros kentine gider. Onun Pata'dan ayrılmasını fırsat bilen Manadru'nun oğlu Baruma Tunil ve Kuntihar'ın desteği ile şehri geri alır ve Anatoromes destekçilerini Hukulus'a sürer. Ve böylelikle seçim yarışında yeniden Kuntihar öne geçer.  Adeditol sınırı aşıp Tahus kentine girmeyi başarır lakin Işık tanrısı oğlu Şambakis'in zor durumda olduğunu hissedince yardıma gelir ve Adeditol yakalanarak esir edilir.  Adeditol Kuntihar tarafından affedilir ve tekrardan Bevlinow şehrinin yöneticisi olur. Anatoromes Pata'yı kaybedince bu defa Puvdoros'u ele geçirmeye çalışır fakat başaramaz. Bu duruma sinirlenen Banguga Kuntihar'ı destekleme kararı alır. Hukulus ise kenti içinde Gounce soyundan gelen Bounda  isminde bir asker kralı aday gösterir ve böylelikle destekçisi kalmayan Savaş Tanrısı Anatoromes seçimden çekilir. Yapılan seçimi Puvdoros, Tahus, Kundan, Bevlinow, Pentos, Pata ve Hukulus şehirlerinin oylarıyla Kuntihar kazanır. Hukulus şehri de Kuntihar'a oy verir. Kuntihar Hukulus halkına Gounce'yi geri getirme sözü verir ve böylelikle onların desteğini kazanır. Milyarlarca yıl sonra ilk defa Kurhanos'un desteklediği bir aday Hukulus şehri tarafından da desteklenir.   Kuntihar ilk iş olarak Puvdoros kenti ve Tahus hariç her şehri Antik Kurhanos şehri ile bağlar ve böylelikle Tanrılar vadisinde merkezi kuvvetini güçlendirir. Daha sonra ise Abankan boyutunun kapısını açar ve Tanrı Galo'nun gelmesini ister. 
( Yaratılış Efsanesi 4 Tanrının Seçimi Bölüm 2 başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 7.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu