Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Bir Ruh Hastasını Hasan Belek Deşifre Ediyorum

BİR  RUH  HASTASINI  ( HASAN  BELEK ) DEŞİFRE EDİYORUM

Rabbimizin  bir  adı  da  ‘’Settar ‘’  dır.  Yani  kusurları,  ayıpları  örten.  O  bakımdan  insanların  ayıplarını,  kusurlarını  deşifre  etmek   asla  tercih  edeceğim  bir  şey  değildir  ta  ki  o  kusur ( hastalık ) sahipleri  başka  insanlara  zarar  verinceye  kadar.

Evet,  daha  dün pek  çoğunuz,  sayfanızda  yazdığınız  şiirin  altında  yorum  olarak  Mehmet-hati adlı ( ya da rumuzlu ) bir kişi  tarafından(!)  yazılmış  bir şiir  gördünüz  ve rahatsız  oldunuz  değil  mi?

Size  o şiirin  hikayesini  geriye  giderek  anlatayım

*****

Sitemize  hasan-belek adıyla  dahil  olan  bir vatandaş,  kısa  sürede sapıtmaya  başladı.

Evet  sapıtıyordu  zira  bu  şahsın  bazı  fake  yancılarını  tespit  ettik.

Buna  yorum  yazan  bazı  sözde  şair/ yazarlar,  ondan  başka hiç  kimseye  yorum  yazmadıkları  gibi kendileri  de  hiç  bir  şiir  ya  da  düz  yazı yazmıyorlardı.

İşin  kötüsü  bunu  yapan  başkaları  da  vardı  ve kendilerini  uyardığımda ( Hatta  birini  ifşa  edince )  vaz geçti. Diğeri çok  uzun  süredir  sitede  değil,  herhangi  bir  şey  paylaşmıyor.

Hasan  Belek  ise  vaz geçeceğine  terbiyesizleşti. Biz  editörlere  hakaret  etmeye kadar  uzattı  işi.

Sonunda site  sahibi  Adem  Efiloğlu  bunu  siteden  kovdu.

Aradan  kısa  bir  zaman  geçti. Bir şekilde Adem  Efiloğlu’na  ulaşmış ‘’  Beni  siteye  kabul  edin  bir  daha o  hataları  yapmayacağım’’ diye  hatta ‘’  Ben  şiir  yazma  hastasıyım. Lütfeeeenn ‘’ Demiş.  Adem,  biz  editörlere  sordu. Ben,  ‘’  Madem  tövbekar  olmuş  al.’’  Dedim.

Hasan  Belek’i  siteye  aldık  ama  huy  değişmemişti.  Anında  bir  sürü  sahte profil  de Hasan  Belek  ile siteye  üye  oldular  ve  yine bu  üyeler  sadece  Hasan  Belek’e  yorum  yazıyorlardı.

Ancak  bu sefer  Hasan  Belek  sadece  sahte  yancı  kullanmıyor  aynı  zamanda editörlerin  seçimlerine  de  karışıyordu. Vay  efendim  biz  editörler  onun  muhteşem  şiirleri-yazıları  dururken  nasıl  başka  şiiri-yazıyı  güne  getirirmişiz?

Pek  çok  kez ‘’ Bu  sitede  artık  yazılmaz.  Kendiniz  çalın  kendiniz  oynayın.  Bu  sitede  zaten varı  yoğu  on  beş  kişisiniz,  benin  böyle  bir  sitede  işim  olmaz ‘’ gibi  mesajlarla güya  siteden  ayrıldı (!)  ama sözde ayrılığının  üzerinden  bir hafta  geçmeden  bir  başka  adla  yeniden  siteye  girdi.  Söylemeye  hacet  yok,  yancıları da  farklı  adlarla  yine  siteye dahil  oluyorlardı.

Her girişinde  öyle  bariz izler  bırakıyordu  ki  hangi  adla  girerse  girsin  onun  Hasan  Belek  olduğunu  anlamamak  mümkün  değildi

Hatırlayabildiklerimi  sayayım:  Ali  Yıldırım  adıyla  girdi,  Ali-Veli  Adıyla  girdi ,  Fehmi  Bolu,  Kadri  Deniz  daha  pek  çok… En  az yirmi  farklı  isimle  girdi ve  Hatice  Belek,  Satı Kocabıyık, Mehmet Belek,  Pehlivan,  Burak  Ateş  ve  daha  nice  yancıları  da  onunla  birlikte  sitede  arz-ı  endam  ettiler.

Sonunda  baktı  her  seferinde  anlıyoruz  onun  Hasan  Belek  olduğunu,  bu  sefer  sırf  bu  sitede  olmak  uğruna cinsiyet  değiştirdi

Evet,  evet  yılların  Hasan  Belek’i  şiir  yazma  hastalığının çaresi olarak  düşündüğü  çılgınlığı  yaptı ve hande-deniz adıyla, bayağı çekici  bir kadın  ve dahi  Edebiyat  Öğretmeni  olarak  aramıza  girdi.

Girmesine  girdi  ama  artık sadece biz  editörler  değil siz  üyeler de farkına  vardınız  ki  bu  hande- deniz,  cinsiyet  değiştirmiş  Hasan  Belek .

Hatta  arkadaşlardan  biri  Hande  Deniz’in  şiirine  ‘’ Çok  güzel  bir  şiir.  Dikkat  edin  de  Hasan  Belek  çalmasın.’’  Diye  yorum  yazdı.

Bu arada hande-deniz’e  özelden  mesaj  yazıp ‘’ Editörlerin  seçimlerine  karışmadığın  ve  üyeleri  rahatsız  etmediğin  sürece ben  salağa  yatacağım.’’ Yazarak son  bir şansa daha vermeye  karar  verdim. Acımıştım  bu ruh  hastasına.

Başladı  hande-deniz  olarak  yazmaya . Bu  arada  bir kez  bana  sordu yine  özelden: ‘’  Hocam ! Artık  Hasan  Belek  adını  kullanabilir  miyim?  ‘’  Ben de  ‘’  Hasan  Belek  adını  kullanırsan  Adem,  gördüğü  anda  atar  seni  siteden. Hande Deniz  olarak  kal ‘’ dedim.  ‘’ Peki ‘’ dedi.

Bu  arada  bir  başka  arkadaş  da  hande-deniz’in pek  çok  fake  yorumcusu  olduğunu  tespit  etmiş ve  bana  sordu ‘’ Hocam ! bu hande-  deniz’in  fake  yorumcuları  hakkında  ne  yapmaya  çalışıyorlar?  Onlar  hakkında ne  düşünüyorsunuz?’’

Cevap  verdim.  ‘’ hande-deniz,  hande-  deniz  değil Hasan  Belek’tir,  fake  yorumcuları  da  bir ruh  hastasına  yardımcı  olmaya,  onun  nefsini  tatmin  etmeye  çalışıyorlar,  sağa  sola  zarar vermediği  sürece  ses  etme. Ben de  herhangi  bir şey  yapmayacağım bir  ruh  hastasına  yardımcı  olmak  adına.

Derken  efendim  geçenlerde  yazdığı  bir  şiirde  ‘’ Gelde ‘’ diye  bir  kelime  kullanınca  yoruma  ‘’  Bir edebiyat  öğretmeni  de ‘’ Gel de ‘’ yazacağına  ‘’ Gelde ‘’ yazarsa ben  diğer arkadaşlara  nasıl  anlatacağım  burada ‘’ de ‘’ ekinin  ayrı  yazılacağını’’ diye yorum  yapıp  kendimce  onu  daha  dikkatli  olması için  uyardım  ama bu  kudurdu. Çünkü  şairliğine(!)  halel  getirmiştim.

Tuttu  bir  şiir  yazdı ‘’ Dostlar Bu Şiir Akrostiş İlk Hece 4. Harf Yukarıdan Aşağıya Denedim. Merhaba Edebiyat Evi Yazıyor...’’ başlıklı.  Ama altına  da  Hasan  Belek  diye  yazdı. Yani  tekrar cinsiyet  değiştirdi  şiir  aşkı  yüzünden (!)

Sonra  bana  mesaj  yazdı özelden : ‘’ Dostlar Bu Şiir Akrostiş İlk Hece 4. Harf Yukarıdan Aşağıya Denedim. Merhaba Edebiyat Evi Yazıyor… Bak  bakalım  sen  böyle  bir  şiir  yazabilir misin?’’ diye.

Ben  Mesajın  Hasan Belek’ten  geldiğini  görünce  şalterler  attı  artık.  Sabır  sabır  da daha  nereye  kadar?

Cevap  yazdım ‘’ Ulan  sen  benimle  sidik  yarıştırmaya    çalışıyorsun?  Derdin  ne  senin?  Beğenilmek  uğruna  cinsiyet  bile  değiştirdin.  Hiç  mi  utanmıyorsun ‘’  Dedim 

O  da bana ‘’ Deyyus sana  benzer ‘’ diye  küfretti. Oysa ben  ona  deyyus filan  dememiştim.

Bunun  üzerine yazdığı  şiiri  pasifledim.

Şiirini  pasifledim  ama  bu  sefer  de  yancısı  mehmet-hati o  şiiri  pek  çok  arkadaşın sayfasına  yorum  olarak  yapıştırınca anlaşıldı  ki  Hasan  Belek’in  yancıları da  Hasan  Belek.

Yani  Hasan  Belek  kendi  şiirlerine  kendisi yorum  yapıyor  yukarıda  saydığım  pek  çok ismi  ve  daha  nicelerini  kullanarak.

Hal  böyle  olunca  üzüldüm doğrusu.  Bir  insan  beğenilmek  uğruna  cinsiyetini  değiştiriyorsa,  beğenilmek  ve  şiirde  ustalığını (!) kanıtlamak  uğruna  kendi  kendisine  yorum  yazıyorsa  o  kişi  kesin  ruh  hastasıdır.

‘’ Allah  şifalar versin ‘’

Peki  siz  değerli  site  sakinleri  bu  tacizden  nasıl  kurtulursunuz?

Hasan  Belek adından  kurtulduk  onu  siteden  sepetleyerek  ama gördüğünüz  gibi  adam  mehmet-hati, ali-karademir ve halil-esen  adıyla  da sitede.

Bu  isimler de  kovulacak  ancak  site sahibi  Adem  Bey  Umrede  olduğu  ve  ancak  Nisan  ayında  döneceği  için,  bu  işler  taa  oralardan  biraz zor  olsa olacak. O  zamana  kadar  siz  site  sakinleri,  mehmet-hati , ali-karademir ve halil-esen'i  engelleyin.

Başka  adlar da çıkabilir  karşınıza.  Basın  engeli  gitsin ve  merak  etmeyin:  Bu  sitede  insanların  huzurunu  bozmak  isteyenlere  asla  yer  yoktur.  Velev ki  acınacak  durumda bir  ruh  hastası  olsalar  bile…

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 17
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Bir Ruh Hastasını Hasan Belek Deşifre Ediyorum

Sami  Biber Sami Biber