Öğrenmeliyim“kişi “olmayı öğrenmeliyim.
 
Sanırım, yalnızlığa doğmadığımızdan , kişi olmayı çok geç ve çok zor öğreniyoruz.Gözümüzü hayata açtığımızda, en az üç kişiyle karşı karşıya kalırız.
 
Yıllarca , falancanın kızı-oğlu diye biliniyoruz.Okula başlayınca ,ilk kez” birisi”oluyoruz.
 
Evlenince de artık eşiz. Çocuklarımız doğunca da anne-babayız .
 
Çocuklarımız evden uçunca , kendimiz ile baş başa kalıyoruz. O yaşa kadar zaten emekli olmuşuzdur. Artık işimiz de yok. Hayatımızı sürdürebileceğimiz maddi imkanlarımız da az yada çok oluşmuştur. Bakıma muhtaç anne-babamızda yoksa, hayatımızın amaçları tükenmiştir.
 
Artık kendimle başbaşayım.
 
Hizmet edeceğim ,isteklerini yerine getireceğim büyüklerim yok.
 
İhtiyaçlarını karşılayacağım çocuklarım da kendi yuvalarını kurdu.
 
Ne yapmalıyım, nasıl yaşamalıyım? Hayat benim için bitti mi? Aylarca bunları düşündüm.Yaşamama gerek kalmadığına karar verdiğim anlar oldu.Tüm uğraşlarım elimden gitmişti.
 
Ne tek başıma yemek yemeyi,ne sinemaya gitmeyi,yürüyüş yapmayı,gezmeye gitmeyi bilmiyordum. Kısacası ben bir birey değildim. KENDİM İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYI ÖĞRENMEMİŞTİM.
 

Öğrenmek yıllarımı aldı. Keşke birey olmayı çok küçük yaşlarda öğrenebilsek. Sadece sevdiklerimiz için değil ,birazda kendimiz için yaşasak. Tek başımıza bir saatlik yürüyüş, hiç değilse ayda bir sinema, kendimiz için sevdiğimiz bir yemeği yapıp yeme, sevdiğimiz bir kitabı okumak için vakit ayırma …..Ne bileyim , zevk aldığımız ne varsa.

( Öğrenmeliyim başlıklı yazı seyhan-komur tarafından 19.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu