1 Yarınsız Yaşamak

Her yeni girdiğim yaşıma neden yazı yazıyorum bilmiyorum ama yazmadan da edemiyorum. Evet, yirmi altı yaşındayım. Ve her zaman da şunu söyleyeceğim biliyorum: Hiçbir şey değişmedi aslında! Umut kaldı mı diye sorarsam; umut mu ne umudu?

 

Her geçen gün geçmişim daha fazla rüyalaşmaya başlıyor zihnimde. Sanki hiçbirini yaşamamışım, sadece rüya görmüşüm ben duygusu daha ağır basıyor… Geleceğe dair bir umudum da kalmadı, dünyaya ait bir yaşama zevkim de kalmadı. O kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki artık duygusuz bir insan olarak nereye kadar gidebilirim bilemiyorum. Yakında askerlik vazifemi de yapacağım. Bilmiyorum orası nasıl geçecek hiçbir fikrim yok… Ve orada başarılı olup da ölmezsem ondan sonra ki yaşantımda ne yapacağım onu da bilmiyorum.

 

Yirmi altı yıl ne kazandığımı soracak olursanız koca bir hiç derim. Aslında sadece bu dünyam beter olsa neyse, ölümden sonrası için de hiçbir hazırlığım yok. Yani gün geçtikçe tükeniyorum. Yirmi altı yıl koca bir hiç geliyor bana. Bu dünyaya sadece yiyip içip, bedensel ihtiyaçları gidermek için geldiğim düşüncesi de ayrı bir bunalıma sokuyor beni. Eğer ömrüm böyle geçecekse gerçekten kaybetmişim demektir.

 

İlk terk edilişimden bu yana nasıl bir insan oldum böyle diye düşünüyorum. Ve beni terk eden o insana ahrette karşıma çıktığında, teşekkür mü edeceğim yoksa lanet mi edeceğimi bilemiyorum. Yani bu kararsızlık bitirdi beni. Her şeyin böyle olması iyi mi oldu yoksa kötü mü karar veremiyorum.

 

Uyumak istiyorum. Sadece uyumak işte; afyon gibi, kafayı bulmak gibi… O zaman ölümcül yalnızlığımdan kurtulurum diyorum. Ama o da olmuyor işte. Bazen bir enerji geliyor içime dünya ile daha fazla alakadar olmak istiyorum. Bazen de düşünüyorum da –tamam günahlarım çok ama- Rabbimin huzuruna hemen varmak istiyorum. Bu bitmek bilmeyen yalnızlık imtihanı çok ağır geliyor işte, taşıyamıyorum.

 

Dualarım şu ki inşallah kabrime girdiğimde de yalnız olmak istemiyorum. Rabbimin melekleri yanı başımda olsun. Evet, ne demiştim yirmi altı yaşındayım. Şunu da söyleyim benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamamasını diliyorum.

 

 

Mehmet Çiftci

16 Oca. 11

( Yarınsız Yaşamak başlıklı yazı MehmetÇİFTCİ tarafından 22.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.