Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği (DGTYB) "Geldik, gördük, yazdık" adlı projesini hayata geçiriyor.

Proje çerçevesinde milletvekilleri, devlet kurumlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve medya temsilcilerinin katılımıyla "Karabağ: Türk Dünyasının Ortak Sorunu" konulu konferans düzenlenecektir.

Konferansın açılış toplantısı yarın Azerbaycan'da Atatürk Merkezi'nde yapılacaktır. Gençler Fonu tarafından desteklenen ve koşullu olarak 3 aşamadan (hazırlık, konukların Azerbaycan'a geliş-dönüşü ve makaleler toplusunun yayını) oluşan projenin bu aşamasında, Azerbaycan'da Atatürk Merkezi, TİKA, TÜSİAB, EkoAVRASİYA, "Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü" Sosyal Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Gençliğe Yardım Fonu, Azerbaycanlıların ve diğer Türkdilli Halkların İşbirliği Merkezi (ATXEM), Uluslararası Avrasya Basın Fonu ile ortaklık içinde 12 Türk Devletinden 18 genç yazar, gazeteci ve yeni nesil politik icmalçısı Bakü'ye gelecekler.

Konuklar, Fahri Xiyabanda umummilli lider Haydar Aliyev'in mezarını, Şehitler Hiyabanını, Bakü Türk Şehitliğini, "Güllelenmiş heykeller"i, "Ana Harayı" anıtını ziyaret edecek, sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapacak, Bakü'nün tarihi yerlerini gezecekler.

Konferans malzemeleri ve katılımcıların sefersonrası yazacakları makaleler kitap olarak Azerbaycan ve Rus dillerinde basılacaktır.

Eldeniz ABBASLI,

Serbest Gazeteci.

( Karabağ Türk Dünyasının Ortak Sorunu Konferansı başlıklı yazı eldenizabbas tarafından 5.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.