DÜŞÜNMEYEN DÜŞER

 

Düşünmek bir erdemdir elbette. Herkes düşünmez, düşünemez derinlikli.

 

Düşünmenin derini de mi var demeyin sakın. Derin düşünmektir zaten bu yazıda anlattığımız.

 

Derin düşünmek, etraflıca düşünmek, bilgilere, belgelere dayanarak düşünmek; düşünülen konunun üzerine bütün samimiyeti ve dikkati ile yoğunlaşmaktır.

 

Yoğun düşünce, kendine zarar vermek değil, projektörlerini içten dışa, dıştan içe çevirerek detaylı bir tarama yapmaktır olay, nesne ve varlıklar hakkında…

 

Varlığı var kılan sadece boyutu ve buutu değil, nesneler karşısında, varlıklar içerisinde kendine has duruşudur. Duruşu olmak, düşünce temeline dayanmaktır.

 

Düşünceyi her şeyin evveline yerleştiren, düşünerek düşündürmeye yönelen, düşünerek konuşmaya doğru yürüyen, düşünerek düşmekten kurtulmaya ayarlanan insan; insanlığın ilk basamağı ile son basamağı arasındaki mesafeyi bir hayli kısaltmış, uçurumdan uçuruma köprü kurarak hem kendini hem de hem cinslerini dipsiz derinliklere, sivri kayalıklara, dalgalı sulara düşmekten kurtarmış demektir.

 

“Karaya vuran balık gibi kuruda kalmayan, zihin kuraklığı yaşamayan, olaylar karşısında apışıp kalmayan, ayakları eteklerine dolaşıp kısa mesafeleri bile aşılmaz kılmayan, sakin, kendine ve kimliğine saygı duyan, doğruyu duyurup, sözlükleri manalandırdığı kelimelerle doyuran insanlardan olmak için düşünmeliyiz” diyen bilge kişiler, düşüncelerimizi aydınlatan deniz fenerleridir.

 

Öyleyse buyurun düşünmeye, düşündüğünü düşünen insanlara sunmaya, düşünmeyenleri düşündürmeye yönelik fikir jimnastikleriyle düşünce adamalarına yaklaştırmaya…

 

Unutmayalım ki düşünmeyen düşer.

 

Fikri HAKLI

 

( Düşünmeyen Düşer başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 28.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.