MERHUM RECEP ÇAĞLAR VE HİZMETLERİ

 

 

İlkokulu köyünde (1968), ortaokulu Kozan Ortaokulunda (1973), liseyi Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesinde(1977), eğitim enstitüsünü İçel’de bitiren Recep Çağlar usta, 10.01.1958 tarihinde Adana-Feke –Ormancık Köyü doğumluydu.

 

İmanlı ve heyecanlı, kararlı, ne yazdığını, ne yazacağını çok iyi bilen ve şiirlerinde halkımızın en samimi hislerini dillendiren şairimiz, öğretmenliğe 19.10.1979 tarihinde Çorum-Sungurlu-Beylice’de başlamıştı. Adana-Feke Ormancık Köyü (1980-198484), Adana- Saimbeyli-Ayvacık(Akgölek 1984),Tunceli Merkez Çalkıran-Galbusan (1984-1985),Tunceli Merkez Babaocağı (1985-1986), Adana-Saimbeyli-Yardibi-Ortaoba (1986-1991), Adana –Feke-Gaffaruşağı (1991-1993), Ormancık(1999-2010), 1999 Eylülünden 2004 ekime kadar müdür yardımcısı ve vekaleten müdür, 08 ekim 2004 tarihinden vefat tarihi olan 20.08.2010 tarihine kadar asaleten okul müdürü olarak önemli hizmetler gerçekleştirmişti.

 

Millî ve manevî değerlere yürekten bağlı, hecenin ustası, saza da söze de hâkim, dürüst ve mert bir kişilik olan bu kadirbilir eğitimci, köyünde Telefon santralı kurulmasını ve dolayısıyla otomatik telefon görüşmesi sağlanmasına vesile olmuştu. 1999 yılında 2 derslikli olan ilköğretim Okulunu 9 sınıflı iki katlı bir binaya,  2000–2001 yılında öğretime açılan okulu, gayretiyle okul kitaplığına kavuşturmuştu.

 

Vatana, millete ve bayrağa düşman olanlara düşman, dost olanlara dost, kiminin hocası, kiminin ağabeyi, kiminin de ustası sayılan saygıdeğer eğitimci, şiir ustası, ilçesi olan Feke’de okul öncesi sınıfını okuluna kazandırmış (2000-2001), YİBO ile birlikte Bilişim Teknoloji sınıfını kurmuş, köyünde cep telefonu için Türkcell ve Vodafonla görüşerek yansıtıcı kurdurmuş, köyün içme suyu için çok çaba gösterip köyünü 2009 yılında sağlıklı içme suyuna kavuşturmuştu. Erozyona maruz kalan köyünü çevreleyen dağların büyük bölümünü ağaçlandırarak erozyonun önlenmesi konusunda önemli hizmetler gerçekleştirmişti. 

 

Merhum, eğitim ve kültür faaliyetleriyle etrafındakiler tarafından örnek bir şahsiyet olarak gösterilen, öğretmen olarak göreve başladığı ilk günde itibaren tarihini, töresini bilen öğrenciler yetiştiren, birçok sitede birbirinden güzel millî ve manevi değerleri anlatan şiirler yazan , gönlü şiir gülistanına benzeyen örnek insandı.

 

Recep Çağlar ustamız; sazıyla, sözüyle üstat bir şairdi. Yüreğinde kin, nefret barındırmaz,  korku nedir bilmezdi.

 

            O her zaman merdi tutar, yiğidi anar, helal sulardan içer, hakikatle donanırdı. Her zaman bir hedefi, gayesi vardı. Bilgili, azimli, ihlâslı, mert, dürüst, çalışkan ve vefalıydı.

 

            Gizlisi, saklısı yoktu, samimiydi. Masumlara, mazlumlara şefkatli, merhametli, haksızlıklara karşı demirden setti.

 

            Asildi, güzeldir huyluydu, her daim ve her şartta okur ve yazardı. Yazdıkları okunur, sözü ve söyledikleri dinlenirdi.  

 

            Devletine, milletine, mukaddesatına yürekten bağlıydı. Özü temiz, yüzü temiz, sözü temiz bir yürek kahramanıydı.  Sözleriyle yarışır, kalemiyle, sazıyla konuşurdu.

 

            20.08. 2010 tarihinde vefat eyleyen sazın, sözün ve şiirin ustası,  gerçek bir alp erendi.

 

            Allah rahmet eylesin, Allah mekânını cennet eylesin.

           

            Âmin!

 

             

          Fikri HAKLI

( Merhum Recep Çağlar Ve Hizmetleri başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 21.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.