Sen de yaz sitesine üye olalı daha bir sene bile olmadı. Bu kısa süre içinde çok mutlu zamanlar yaşadım. Güzellikleri paylaştım. Asla ve asla nankör olamam. Her ne kadar bazı dostlarımızla fay hatlarımız kırılmış ise de yine de gönül kırıldı ama dil, haddi aşmadı.

Değerli Dostlarım,

Malumunuz üzere amacım, sizler gibi ben de yazdığım şiirlerimi siteye asarak, sizlerle hüznümü ve sevinçlerimi paylaşmaktı.

İlk zamanlar şiirlerinizi paylaştığım gibi duygu ve düşüncelerinizi de paylaştım. Ama son bir ay içinde yaşadığım olumsuz olaylar ( Bazı dostlarıma zikrettiğim gibi ) sizlerle olan birlikteliğimi azalttı. Sadece şiir asıp çıkan bir üye durumuna düştüm. Sessizce sayfamda sizleri beklemeye çalıştım.

Ama kaderin cilvesine bakın ki, sayfamda yorumlar giderek azalmaya başladı. Ve dün 0 (sıfır ) noktasına geldi.

Halbuki benim yazmış olduğum “ Aheste Aheste “ isimli şiirim, bunca şiirimin arasında özene bezene yazmış olduğum şiirdi. Belki mükemmel değildi ama pas geçilecek bir şiir de değildi.

Ne yaptım biliyor musunuz dostlarım? Bu yazıyı yazmadan önce oturdum ve tıpkı çocuklar gibi ağlamaya başladım.

Şahsıma gösterilen ilgi, böyle olmamalıydı.

Bakın Dostlarım,

Bu yazımı ille de kendimi haklı çıkarmak için yazmıyorum. Elbette haklı olduğunuz taraflar çoktur. Hatta çoğunuz “ Beni eleştiriniz!” diye kapımı bile çaldınız. Gönlünüzden kopan mısralarınızın ateşle örülü olduğunu bilen bir dostunuz olarak olumsuzlukları aktarmaktan hep kaçındım, kaçınmaya da devam edeceğim.

Hassasiyetimi bağışlayın ama bunu yapmıyorum diye bana ceza keserek şiirlerimi yorumlamıyorsanız, canlarınız sağ olsun dostlarım. Şu sitede Pervane duruşum böyle bir iş yapmamı engeller.

Peki hiç mi söz söylemeyeceğiz şiirler hakkında? Elbette söyleyeceğiz. Şayet yönetim benim bu yazımı ciddiye alıp da sitemizde “ EDEBİYAT OKULU “ açarsa, o zaman bu işe yıllarını vermiş kişiler bu okulda öğretmenliğe soyunur ve şiir ya da düzyazı tekniğini öğrenmek isteyenler, orada öğretimini alıp kendini olgunlaştırır.

“Edebiyat Okulu “ sitede başlı başına bir bölüm olur. Bunun açılmasının çok külfetli olacağını sanmıyorum. Öğrenmek isteyenler o bölümü tıklar ve alacağını oradan alır. Orada uzmanların yapacağı eleştirilere, öğrenmek isteyenler ne kızar, ne de öfkelenir.

Değerli Dostlarım,

Gelelim Pervane olarak son kararıma:

Yarın da siteye bir şiir asacağım. Şayet onun da akıbeti “ Aheste Aheste “ isimli şiirime benzerse yani 0 (sıfır ) yorumla geçerse istenmediğim yerde bir dakika bile durmam. Sizlerin güzel vakitlerini heder etmem. Selam ve sevgilerimle. Ömer Öner    

( Çok Önemlidir başlıklı yazı pervane tarafından 27.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.