Değerli Dostlar,

Kıymetli vakitlerinizi alarak konuyu kişiselleştirmek istemiyorum ama edebiyata gönül vermiş bir kardeşiniz olarak bazı hususları da dile getirmek istiyorum.

Dün serbest kürsüde “ Yönetime Mektup “ başlıklı bir yazı yazmıştım. Yani başlıktan da anlaşılacağı üzere muhatabım yönetimdi. Öyle ya siteyle ilgili tavsiyelerde bulunurken elbette benim muhatabım yönetim olacaktı. Ancak, siz dostlarımın da bilmesini istemiştim. Yazımı okuyan ve de görüşlerini belirten dostlarıma çok çok teşekkür ediyorum.

Ancak;

Gönül isterdi ki, hem site sahipleri ( Adem ve Zekeriya Efiloğlu ) hem de seçki kurulu benim yazımı okusun ve de değerlendirmeler yapsın. Ama maalesef editörlerimizden Safiye Korkmaz kardeşimin dışında konuya vakıf olup da değerlendirme yapan kimse çıkmadı.

Bu yazıp da astığım yazı muhatap belirtilmeden asılan bir yazı olsaydı, şu yazıya gerek kalmayacaktı. Ancak bana göre olumlu/olumsuz küçük de olsa bir değerlendirme yapılması gerekirdi.

Özellikle site sahipleri hakkında hala önyargılarım yok. Ve de cevap da bekliyorum. Çünkü ben bu siteye üye olduğumda Zekeriya Efiloğlu bana: “ Hocam, konu edebiyat olduktan sonra biz her zaman, senin yanındayız. “ demişti.

Sakın ola ki sözlerim yanlış anlaşılmasın. Ben, ille de fikrimi kabul etsinler demiyorum. Yani bir EDEBİYAT OKULU  açmanın getirisi ve götürüsü muhakkak olacaktır. Olmaz da diyebilirler. Yeter ki gerekçeler sunarak hem beni, hem de dostlarımızı aydınlatsınlar.

Şayet bunu yapmazlarsa elbette ben bu davranışa istediğim gibi anlam yükleyebilirim. O zaman da bana kızmasınlar.

Yani ben öyle bir hassas noktaya gelirim ki, “ Hocam, biz seni bu sitede istemiyoruz. Onun için muhatap almıyoruz. “ Şayet niyetiniz buysa açık açık söyleyin de ben de rotamı ona göre çizeyim.

Yoo, yoo yanlış anlamayın. Siteden ayrılmak gibi bir niyetim yok. Burayı herşeye rağmen seviyorum. Sevmesem edebiyat adına zaten tavsiyelerde bulunmam. Ama zarar veriyorsam ve de istemiyorsanız açık söyleyin ve de açık konuşun. Benim kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok. Olamaz da zaten.

Mektubumu bitirirken Adem ve Zekeriya kardeşimin konuya biraz daha hassasiyetle eğilmesini bekliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum efendim. Ömer Öner

( Yönetime Mektup 2 başlıklı yazı pervane tarafından 16.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.