Değerli dostlar,

Tatilde olduğum için siteye bu günlerde sık giremiyorum. Bu gün bir internet kaffeye gittim ve birkaç saat sitemizde ne olup bitiğine baktım. En çok dikkatimi çeken de sevgili editörümüz Zekeriya EFİLOĞLU’nun “EDİTÖDEN…” yazısı oldu. Öncelikle bir editör olarak sitemiz hakkındaki güzel tespitlerinden ve görev bilincinden dolayı kendilerini kutluyorum. Ama yazıyı okuduktan ve yorumlara ve okuyan sayısına baktıktan sonra bu yazıyı internet kaffede yazdım.

Birkaç ay önce sitemizde “Editör Olmak ya da Olmamak” başlıklı bir yazı yayımlamıştım. Aslında bu yazıyı gönderirken editörlerimizi biraz hicvetsek de (bunu yazıyı ilgi çekici hale getirmek ve daha çok okura ulaşmak için yapmıştım) asıl amacım site editörlerimize hakkını teslim etmekti.

Bir derginin, bir gazetenin veya bir sitenin editörü kendisine bağlı yayın kuruluşunda bir nevi astığı astık kestiği kestik bir diktatördür. Bir yazı gönderirsiniz; hani Nasrettin Hoca’nın fıkrasında leyleğin kanadını keser, bacağını keser, gagasını keser ve “hah şimdi bir kuşa benzedin!” de ya. Editör de sizin yazınızı keser biçer ve bir kuşa benzetir siz de o yayın kuruluşunda çalışacaksanız “gıkınızı” bile çıkaramazsınız. Tabiî ki bizim sitemizde yazan bütün arkadaşlar gönüllülük esasına göre yazılarını gönderiyor. Ama site editörümüzün dediği gibi sitemizin bazı kuralları var buna da uymak zorundayız.

Küçük bir araştırmadan sonra sitemizde aktif olarak yazan yaklaşık380-400 civarında arkadaş var.Yalnız editörümüzün bu kadar güzel tespitleri ve üstelik yazısını dört defa yayımladığı halde sadece 12+9+13+40=74 kişinin okumuş ve bu okuyanlardan da 2+0+1+8= 11 kişinin yorumlamış olması bana çok üzücü geldi.

Şimdi bütün sitedeki dostlara sesleniyorum. Editörlerimize kulak verelim bu güzel yuvamızı daha da güzelleştirelim.
(Bakalım bu yazıyı kaç kişi okuyacak :-) )




Mustafa İsmet KESKİN






( Editörümüze Kulak Verelim başlıklı yazı şaircesevmek tarafından 23.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.