…..Sokakta dolaşan bir televizyon ekibi insanlara yanaşıp onlara soruyor.  “MUTLU’ MUSUN”. Soruya bakın. Hani toplumda bir söz vardır “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı” diye. Yahu be adam, soru sorduğun insan bu gün mutlu olur, yarın olur olmaz. Ya’ da bir gün önce mutludur fakat soruyu sorduğun o gün değildir.

…..Mutluluk denen sorduğun sorunun cevabı insanın hayatında zaman, zaman var olan fakat zaman, zaman da başına gelen olaylardan dolayı kaybolabilen bir olgudur. Süreklilik göstermez. Çeşitli faktörlere göre günlük haftalık yıllık hatta anlık bile değişebilir.

…..Hiç değilse siz ona deseniz ki, siz yaşamınız hayattan memnun’ musunuz diye sorsanız işte bana göre sorunun cevabı çok daha başka olacaktır. Bu sorunun karşısında insan hayatını genelleyecek ve sana sorduğun soruya karşılık olarak memnunum ya da memnun değilim diye cevap verecektir.

…..Şimdi sizler bana diyeceksiniz ki yahu ne, farkı var. Var, var, bana göre ikisinin arasında hem de pek çok farkı var. Memnunluğa etki eden faktörlerin içinde çevre, var çevrenin etkisi var. Yaşamaya mecbur kaldığı ortamın, etkisi var. Çevresindeki insanların yaşamındaki mutluluğunun ya da mutlu olamamasının etkisi var var oğlu var.

…..İşte sorduğu insanlara bana göre bunu sormuş olsalar, ülkemizdeki insanların çoğunluğunun yaşadığı hayattan memnun olmadığının sonucunun çıkacağını söyler duyar gibiyim.

…..Toplumun kazancına göre bu günkü yaşam seviyesinin kalitesini dikkate alırsan, kazancını asgari geçim kazancının düşüklüğünü dikkate alırsan, soru sorduğun toplumun yaşadığı hayattan hiç de memnun olmayacağı sonucu çıkacağı kesindir.

…..Hele, hele, bir de açlık sınırını bilen düşünen, açlık  sınırının ne demek olduğunu bunun ne anlama geldiğini bilen bir toplumdaki insanlara sen bu soruyu sorarsan, eminim’ ki sana hiç de memnunum cevabı vermeyeceklerdir.

…..Tabi  sen bu soruyu miras zenginleriyle çıkar zenginlerine sormamışsan. Çünkü onlar sana yaşadıkları hayattan hemen memnun olacağını söyleyiverirler. Sen de bunu elindeki anketin artı hanesine yazarsın. Bak bakalım o zaman anketin artı hanesine yazacak kaç kişiyi bulacaksın.

  

  

  

( Dam Başında Saksağan Vur Beline Kazmayı başlıklı yazı Ahmet Yüksel tarafından 28.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.