Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Sözlerimden Birkaç Kesit Düşünceler



Sözlerimden Birkaç Kesit Düşünceler

 ZİHNİ KEMİREN ZEHİRLİ DÜŞÜNCELER. | ZAMAZİNGO

Yalan sözle yaşayanla doğru söz söyleyen aynı ülkede yaşarken, yalan söyleyen doğruları yalanla yok etmeye ezmeye çalışırken, kendi içindeki dünyasını ve yaşantısını ezmektedir haberi yoktur ne zaman ki ezin dediği insanlar yönetime ele geçirir başa geçer kendisini ezdiği anda fark eder ki, bu da ona fayda sağlamaz.


Düşünülmeden ve sağlam bir temellendirmeye dayanmadan gerçekleştirilen, doğru bilgiye veya doğru eyleme götürmeyen anlık düşünceler, insanı yıkıma özgürlüğünü düşmana satmaya benzer, satıldığı değer olan o üç beş değersiz kuruş bitip, prangalar içinde kendini görünce milyarları verse özgürlüğünü geri kazanamaz!

 

Yaşam, zaman içinde kazanma yarışıyla bir stadyumunda bir yarış, birbirini yok edercesine hırsla sürdürülen değersiz kanla yıkanmış performanslar ve tercihler zinciri midir? Yoksa aynı yolda, yolda kalmışa destek, derdi olanın derdine koştuğumuz ahiret yurduna varış için hakkın emri olan bir yaşayış mı?

 

Yaşamsal dediğimiz yaşamak için insan hayatına dair olan anlam arayışı, insan için söz konusudur, bir kazanç değil, yükselmek makam için hiç değildir. Bu arayış insandan başka çıkar için olursa, insan kendi mezarını kazarak içine kazıkları koyarak yattığı bir çukur olur ki bu da etik değildir, ancak kendine doğru kendi çektiği tetiktir.

 

Mehmet Aluç


Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 1
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Sözlerimden Birkaç Kesit Düşünceler

kul mehmet kul mehmet