Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-3-

Börü dizisinde Kemal kimdir? Gerçek ismiyle Murat Arkın kimdir? | Gündem  Haberleri


Battal gazinin oğlu Bizim Yunustan gereken maneviyatı aldıktan sonra sarılarak ayrıldılar. Birisi dörtnala giderken birisi yaya gidiyordu gönüllere derman olmaya. Yarım saatlik bir yoldan sonra Bizanslı keferelerin dağdaki inine vardı. Sessizce eli kılıcında yaklaştı. Dünyada insanların iç çekişleri zulümle yankılanırken, buna sebep olanlar kaygısız bir hal içinde hayatlarını insanların hayatlarını gasp ederek yaşarken, çok rahat içinde olmaları Murat’ımızı sinirlendi. Dünya bunların yanında ne kadar zalimce gülüyordu, iyilikten sanki hiç eser kalmamış havasıyla rüzgâr sert eserken mağaranın kapısından içeriye girdi.

-Bre densizler kollayın kendinizi artık, sonunuz geldi.

Bir anda ateşin başında şarap içerek eğlenen Bizans eşkıyaları şaşkın bakışlar içinde kalkamaya çalıştılar lakin hepsi sırt üstü yere yuvarlandılar. İçlerinden birisi sarhoş haliyle.

-Senide kimisin kendinmii bilemez? Bizz Bizans askerleriniyiz.

-Utanmaz sarhoşlar, ben Battal Gazinin oğlu Murat’ım. Siz Bizans askeri olsanız sizden kim korkar rezil utanmazlar. Kollayın kendinizi, sonunuz geldi.

Dört asker kılıcına davrana kadar saldırana kadar üçünü hakladı yani öldürdü. Bir tanesi kaldı. Korku içinde titreyerek.

-Bana kıyma yiğidim. Ne istersen söylerim yaparım. Yeter ki canımı bağışla.

-Bana cephanelerinizin yerini söyle. Siz ne maksat için buraya geldiniz? Kimi bekliyorsunuz?

-Canımı bağışla her şeyi anlatacağım. Az ileride ağacın altında bir alt geçit var silahlar yiyecekler orada yığılı duruyor.

-Müslümanlardan aldığınız erzaklar yani.

-E..ev.. Evet. Buraya yarın sabah karşıki köye baskın yapmak için gelecek olan askerleri bekliyoruz.

-Bu kadar yeter köpek soyu.

Diyerek Bizans askerini hakladı. Az ileride ağacın altındaki, kapağı açarak içerideki mühimmat ve erzakları kontrol ederek hemen karşı köye doğru hazırlık yapmak için yola çıktı.

Pencereden dışarıyı seyreden Aygül, yaklaşan atlıyı görünce endişelenerek eline silahı alarak kapıya çıktı.

-Ey gelen yolcu dur, atından in bakalım. Sen kimsin? Bu saatte buradan ne ararsın?

-Bana adını bağışla ey güzel kardeşim.

Aygül kardeşim sözünü duyunca Müslüman olduğunu anlayarak, sevindi, tüfeği indirerek.

-Adım Aygül yiğidim, sende adını bağışla.

-Ben Battal Gazinin oğlu Murat’ım.

Aygül Battal gazi ismini duyunca sevinç içinde.

-Sen bizim Battal Gazi yiğidinin oğlusun demek ki! Hoş geldin sefa geldin getirdin yiğidim. Buyur evimiz köyümüz sana açıktır.

-Bana yardım etmen gerek. Sabaha doğru Bizans kefereleri buraya saldıracak, hemen ahaliyi toplamamamız ele geçirdiğim mühimmatlarla erzakları alarak onlara karşı savunmak için harekete geçmek için pusu kurmalıyız.

-Sen buyur içeride dinlen yiğidim, ben şimdi herkesi toplarım. İçeride masanın üzerinde soğuk ayranla, ayran aşı var sen az yiyiver ben hemen geleceğim.

-Kimse yok mu evde? Yalnız mı yaşarsın?

Sorusuna Aygül cevap vermeden evlerin kapısını çalmaya başladı.

Mehmet Aluç


( Savulun Battal Gazinin Oğlu Murat Geliyor-3- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 2/23/2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu