Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Önceden

    Önceden, çok önceden sırtımıza vuran soğuğun bile bir anlamı vardı. Üşürdük bir kış yorgunluğundan çıkmış bahar günü. Yüzümüze vuran güneş, gönlümüzü ısıtırdı.
    Parça parça bulutlara bakarken, severdik mahallemizi. Sabahları masmavi gökyüzü karıştırırdık demli çayımızda. Çocuklar oynardı cıvıl cıvıl sokaklarda. Başımız eğik ama içimiz dik yürürdük çamurlu yollarda. Paçalarımızın batmasına aldırmazdık. Büyükler takılırdı küçüklere şaka yapıp, büyüklere saygı sonsuzdu. Çocuklar çocuktu, gençler genç ve büyükler ise büyüktü.
   Şimdi bir telaş rüzgarı kapladı dört bir yanımızı. Rengini kaybetti sabahlar, gri bir kış günü. Evlere kapandık birden bire. Ekmeğin tadı kalmadı, suyumuz bulandı. Bir hayat yaşandı önceden hep birlikte. Şimdi parça parça oldu herkesin anılarına dağıldı. Ama yaşanan bir bütündü. Giderken herkes bir parça kopardı güzel günlerden, bağrına taş gibi bastı.
   Roller değişti pervasızca. Çocuklar yaşlandı birden. Gençler sağır ve kör oldu sorumlulukların ağırlığından. Büyükler sus pus oldu buruşmuş elleriyle ağızlarını kapattılar. Hepimiz cennet zannettik bataklığımızı, çırpınırken battık.
    Üstelik dünya tehlikeli değildi. Tehlikeyi biz getirdik dünyaya.
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Önceden

Mehmet ÇİFTCİ Mehmet ÇİFTCİ