1 Bulutların Arkasına Saklanmış Bir Avcı Gibi...


Bulutların Arkasına Saklanmış Bir Avcı Gibi...

 Obchodní záležitosti Obchodní záležitosti Resimleri, Stok Fotoğrafları ve  Resimleri

Ellerimiz yüreğimiz donarken ısıtandır Rabbim verdikleriyle, elimizi mangala uzatmadan içimizde mangalı yakmadan ısıtır Rabbim… Bazen kendi çıkarımız için, karşımızdakini çırpına çırpına yerinden etmeye çalışsak bir süre sonra, biz çırpına çırpına yer değiştirir, bilinmeyen yangınlarda yanarız, etme bulma dünyasıdır burası ya da ahiret hayatı. İşte düşünceler bu kadar önemlidir bizler için düşün yaşa, ol paşa ya da elinde maşa koş ataşa… Bazen adlandırılamaz düşüncelerimizle yakarız yanarız, bulutların arkasına saklanmış bir avcı gibi av peşinde insanı avlamak kazancına göz dikmek için sanki bekleriz! Şimşek gibi çakarak yakmayı isteriz aslında yanan biz iken, alaycı gözle bakarken alay etmiştir düşüncelerimizle bize düşüncelerimiz, seçemediğimizden kıvrılırken bulutların arkasında yerde kıvrılarak acıları çekeriz ha bugün ha yarın ne fark eder ki?

 

Ey insan, elinde sana yeten varken, daha fazlasına hakkın olmayana neden göz koydun ki? Haydi, daha derine vur ki derinden parçalanasın, kopardıkça koparsın! Usul usul bir çıngıraklı yılan gibi neden sokulursun insanın yanına, zehirlemek için? Senden insan olarak istenilen bu değil ki Rabbin katında, insana yaklaş derdine derman ara, yanında olman isteniyor öyle ise bu nedir? Haydi, açıkla bakalım? Çok yaklaştın vurmak için bir anda nereden geldiğini bilmediğin, hakkın tokadı ile yıkıldın! Ama bu nasıl olur deme olur. Şimdi o nefret kokan soluğunu, karşında kendine karşı mı duyuyorsun hadi be, duyarsın tabi… Bak bir üst kata çıkmak için merdivenlerimi yıkmaya çalışırken, altında kaldın olamaz deme neden olmasın? Sen gibi niyeti bozuklara dersi verilmesin mi? İnsan o an hissetmiyor diye, Rabbi her an görmez mi hissetmez mi sanırsın be salak.

 

O nereye gidiyorsun öyle hemen gidemezsin, az sarp yokuşları tırman seni gibi şekil şehir değiştirmiş hırsız. Ne o her şey anlamsız mı geliyor? Senin yaptığında bir anlam mı vardı da mı anlam bekliyorsun edepsiz? Haydi, az daha sokul, çarpılmak yıkılırken parçalanmak için ha bugün ha yarın ne fark eder ki parçalandıktan sonra, zamanın günün ne önemi var ki? Hani sen fidye haraç isterdin şimdi kurtulman için, dünyanın haracını fidyesini versen kurtulabilir misin? Ey sömüren benim kazancımı istiyordun alabildin mi, soluksuz kalışınla? Artık kaçışın yok, teslim olacaksın kazandığının karşılığında, cellat seni şimdi kendinin celladı oldun, olmayacağını mı sanıyordun? Sana Rabbim dokunma dedi kuluma dinlemedin, yapma dedi, yaptın öyle ise çek cezanı kendi elinle… Akıttığın gözyaşları sana doğru akarken bir sel gibi, boğuyor değil mi, boğacak sen akıttın yönünü kendine sen çevirdin vesselam, selamlarımla.

 

Mehmet Aluç


( Bulutların Arkasına Saklanmış Bir Avcı Gibi... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 18.06.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.