Geçen Zaman


Uyumsuz olmak bende hiç yoktu ta ki sen gelene kadar ve gelip te gidene kadar. Seni sevişim mi yoksa gelişinle gidişin mi uğursuzdu çözemedim ben! Bu yaşıma kadar ben herkesle sıkı fıkı dostluk içinde yaşarken sadece seninle uyum içinde yaşayamadım. Hangi yöne dönsem sendeki mutsuzluk tatminsizlik havasıyla karşılaştım, buna kendini beğenmişlik desem de sana hiç yakıştıramadım, sende kendini bana yakıştıramadın gitti. Bende eksik olan neydi sordum cevap dahi vermedin! Seni yüreğimde saklarken sen beni yüreğinde taşımadın kapının önünde bıraktın içeriye almadın, zamanla anlarsın dedim sen zamanın su gibi aktığını elimizden kaydığını geçip gittiğini dahi görmedin, bende de sevgi tükenince çekip gitmeye hazır seni benden aldı ve götürdü.

 

Aslında gidişinle üzülmem gerekirken hiç üzülmedim çünkü geride hatırlanacak bir tatlı anı bırakmadın ki uyurken seni göreyim ve her an seni hatırlayayım yani bu yönüyle mutluyum ve huzurluyum geldin ve gittin hepsi bu. Artık ikimizde yan yana değil ayrıydık, ayrı ayrı yaşanacak hayatlarımız vardı ve yaşamak için ayrıldık. Sensiz kaç mevsim ekşittim diyemeyeceğim, sensiz mutlu gülümseten mevsimler yaşadım gittiğinden beri diyerek gidişinin bana ne kadar iyi geldiğini söyleyeceğim.

 

Oysa elimde kalbimi sana sundum dönüp bakmaya dahi tenezzül etmedin, iyi ki tenezzül etmemişsin yoksa sıkarak boğardın beni, seni sırtımda bir ömür boyu taşımaya razıydım olmadı, olmayınca olmuyor ve iyi ki olmuyor. Geçen zaman beni yeniden bir seven yaptı, seninle aramızda bin metrelik aralar varken ben artık o aralara veda ettim, iyi ki de veda etmişim artık bu saatten sonra sen suçlu ben suçlu diyerek birbirimizi suçlamaya gerek kalmadı artık biz diye bir şey yok ortada. Bilmiyorum zaman sana ne yaptı, pişmanlıklar sahiline bıraktı mı şimdi orada gözyaşı dökerek eriyerek tükeniyor musun? Yoksa hiçbir şey olmamış gibi mi yaşıyorsun? Bildiğim tek bir şey var zaman insana dersini mutlaka verdiğidir. Kelimesiz beni bıraktığın yerde bir gün senin de kelimesiz şaşkın şaşırmış bir halde bırakır.

 

Mehmet Aluç


( Geçen Zaman başlıklı yazı kul mehmet tarafından 2.01.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.