Yaşa Ve Öl
Hayata dair ne varsa yaşadık sessiz geçen şu ömrümüzde. Yüce Emir verildi ve yaratıldık dünyada. Artık kader yoluna bırakıldık haberimiz olmadan. Kendimize gelip etrafı fark etmeye başladığımızda ise, iş işten çoktan geçmişti.

Dünya her zaman tuhaf bir sahne oldu benim için. Evet bazı şeyleri söylemek, dile getirmek kolay olsa da; dünya her zaman sahneydi gözümde ve hala öyle. Oyuncuların, yani bizlerin değişmesi -bize göre uzun- aslında çok kısa olsa da, senaryo her zaman birbirinin aynısı. Yaşa-öl...

İnsan hayatı bu iki kelimeden ibaret. Sonra herkes gibi unutulur gidersin. Bütün hırsınla ''sahip olma'' dürtünü hareket ettirerek bir ömür geçirirsin. Bir fark edersin ki; aslında sahip olan değil de, sahip olunan senmişsin.

O kadar kötü işler döner ki şu zerre bile sayılamayacak dünyada, şaşkınlıktan yer bitirir insan kendini. Birbirini öldürme arzusu ile gezer durur insan denilen mahlukat. Kendilerine göre o kadar haklı bir gerekçe ile öldürürler ki, inanırsın sen de katılarak. İzleyenler hangi film olduğunu hemen bilecek, ''Öldürmek için doğmuş''.

Sonra bir süre sonra önemini yitirir herşey. Sevemezsin. Aşık olamazsın. Çünkü çocukluğunda aşık olup, karnının içinde kelebekler uçuran o hisler, birden cinsel hislere döner. Bilirsin ki cinsel hisler her zaman aşkı öldürmüştür. Cinsel hisler sadece insanın neslini devam ettirmesi için, otomasyona dönüşmüş, Yüce Allah tarafından bizlere verilen yaradılışın bir parçasıdır o kadar. İşte o kadar aşkınla deliye döndüğün o insanla cinsel birleşme sonrası, ''heves kaçma'' dediğimiz şey o işte. Bir süre sonra eskisi gibi aşık olamadığını fark edersin. Hatta hiç olamadığını!

Yalnızlık korku değil de, huzur vermeye başladığında sıkı dur! Yaşlanmışın artık. Odadan odaya kaçarsın, evden çıkarsın, çarşıdan ekmek almadan gelirken, gökyüzünde dolunayı görüp; dikilir uzun uzun bakarsın. İşte o bir dakikalık saygı duruşu, bir parça huzur aradığının bir göstergesidir. Ama ne yazık ki, hiçbir zaman huzur olmayacak dünyada. Belki bir parça nefesi gelecek o kadar yüzümüze üfleyecek. Her ne kadar kendisinden çok korksam da, bittiği zaman 'karanlık' olacak herşey. Ama yine de bizi yaratan Yüce Allah yasaklamış. Ümitsiz olmayın demiş.
( Yaşa Ve Öl başlıklı yazı MehmetÇİFTCİ tarafından 30.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.