O yıllardan beri beklenen 2023 artık tarihe karışıyor. Üzerine komplo teorileri üretilen 2023! Herşeyin çok güzel olacağına inanılan 2023!

İnsanlar doğası gereği hep hayal kurup, umut besler. Her ne kadar içinde bulunduğu durumu mükemmel olsa da (aslında hiçbir şey mükemmel değildir) her zaman gelecek çok cazip gelir. Oraya ulaşmak için ömrünü zamanını tüketir. Eğer kötü bir durum yaşarsa da, geçmişi özler. Yani o durumundan daha iyi olduğu durumunu. Bütün bu hislerin temelinde kalıplaşmış bir ''haz'' duygusu yatar. Bütün mesele insana neyin faydalı-zararlı olup olmadığıdır. İşte bütün bunlardan hareketle, 2023 yılı da özlemle beklenen yıllar arasındaydı. Ülkemiz şahlanacak, yer altı kaynakları işlenecek, her yerden altın çıkacak, daha da ekstrem olanı; uçan arabalarda gezeceğiz vs. Bunları bir siyasi taşlama olarak anlatmıyorum. Politikayı hiç sevemeyen tayfalardan bir tanesiyim kesinlikle. Bir baktık ki yıllarca özlemle beklediğimiz 2023, diğer yılların aynısıymış. Hmm o zaman burada bir çelişki var. Hani 2023 yılı farklı bir yıl olacaktı. Şöyle bir gözle bakarsan aslında dünyadaki her ülke 2023'ü başka başka beklemiş, başka şeyler bulmuş. Bizim 2023'ten neler bekleyip, ne bulduğumuzu anlatmama gerek yok umarım. Norveç'in 2023'ü ile Filistin'in 2023'ü de aynı mı? Hiç zannetmiyorum.

O zaman birşeyler bekleyip elde etmenin yıl ile hiçbir alakası yokmuş. Asıl mesele bizmişiz, asıl mesele 2023'ün 2030'un nasıl geçeceği değil; şuan yaşadığımız anın nasıl geçtiğiymiş.
( 2023 başlıklı yazı MehmetÇİFTCİ tarafından 29.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.