Ak Kalemi İle Gönlüme Desenler Çizene


Ak Kalemi ile Gönlüme Desenler Çizene

 

Tarifsiz olan neydi, aradım durdum? Tarifi ile beni tamamlayacak sorularıma cevap verecek olanı aradım. Bu kadar anlatılarak sonuna ulaşılmayan olan, yanında olana yakışan neydi? Sonunda buldum bir gülüşün içinde! Ağzım açık şaşkınlık içinde, gökyüzünü dolduran gülüşünde bulmuştum aşkı, o anda. Bende onunla birlikte yeryüzünü gülüşlerle doldurmanın peşinde iken, belki de olmayacak bir isteğin peşindeydim.


  Gönlümle onun gönlüne girerek içinde gezmek istiyordum, aylarca içinden çıkılmaz bakışlarımla bakışlarına baktım, bakışları benimle iken ben sanki uzaklardaydım ya “sevmiyorum” der ise ben ne yapacaktım bilmiyorum. Ak kalemi ile gönlüme desenler çizene “seni seviyorum” diyemedim! Lakin bahar gelmeyince güller açmazmış, benimde gönül bahçemde açan güllerim soldu kaldı benimle beraber.

 

Al dedim seni bende

Ne haldeyim gör sen gidende

Lal olmuş dilim neden yaşadım bunu

Kaldım biçare bu aşkın içinde

Kaldım işte ben böyle avare

Veremedim gönlüne güllerden bir demet

Bu nedenle ne olursun beni af et

Konuk oldum sensizliğe

Misafirim ol artık son ver bu sessizliğe

 

Her gece yazmak onu anlatmak, bu kanayan yarama merhem oluyor, tarifsiz olanı anlatmak ve anlamak bu akılla olacak iş değil, gönlümün kır atına binerek, ovalara, çöllere onu anlatarak yoluma devam ettim, anlamak yerine hasreti ile yaşamayı seçtim, o benden uzakta onu sevdiğimi, onunda beni sevip sevdiğini bilmeden, divane halimle yaşamaya devam ediyorum vesselam.

 

Mehmet Aluç


( Ak Kalemi İle Gönlüme Desenler Çizene başlıklı yazı kul mehmet tarafından 20.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.