EZBERCİ EĞİTİM SİSTEMİNİN BENİMSENMESİ:
Eğitimde kalıplaşmış olan ezberci eğitim sistemi doğrudan bireyi ve bireyin öğrenmesi gereken olguları kısıtlar.
Peki eğitim sisteminde ezberci eğitim kaldırılmalı mıdır? 
Hayır karma eğitim modeli uygundur. Yani eğitim siteminde benim tabirimle " Dört Dörtlük " sistem daha idealdir. Buda Sorgulayıcı eğitim, araştırmacı eğitim, ezberci eğitim ve yetenek bazlı eğitim yöntemlerini eğitimi veren kurum eğitimi alana  karma olarak uygularsa eğitim kalitesi artar ve öğrenme faaliyeti bilinçli bir şekilde tamamlanır. 

Ezbere dayalı sistem yeniliğe ve kolaylığa kapalıdır. Eğitim sadece belirli konuları öğrenme temeli üzerine kuruludur. 
Gelişmiş ülkelerde, eğitim faaliyetinin başladığı resmi kurumlarda ezberci bir eğitim anlayışı tam anlamıyla yoktur.  Öncelikle birey merkezli bir eğitim anlayışı merkezdedir.  Eğitimde çocuk yaşlarda başlayan sorgulayıcı ve araştırmacı eğitim mekanizmasının devamlığına önem verilir ve kaliteli eğitimin son ayağı  Yetenek bazlı eğitim çalışmalarında kullanılır.  Ezbere dayalı sistemde eğitim alan insanlar yeni bilgiler ve değişen zaman koşullarıyla gelişen toplumdan geri kalabilir ya da toplumu geriye götürebilir.

Yazımın ikinci kısmında önemli bir konu olan ezberci eğitim sisteminin tek başına topluma ve toplumu şekillendiren eğitim sistemine verdiği zararı kaleme aldık. Okuduğunuz için teşekkürler
( Eğitim Sistemi Üzerine Eleştiriler 2 başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 13.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu